Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποκαλύπτει ότι το Facebook δεχόταν πίεση να λογοκρίνει το περιεχόμενο του Covid-19: «Λυπάμαι!»

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποκάλυψε ότι το Facebook έχει δεχθεί επανειλημμένες πιέσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει συγκεκριμένο περιεχόμενο που σχετίζεται με τον Covid-19.

28/8/2024

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποκαλύπτει ότι το Facebook παρακινήθηκε από την κυβέρνηση να περιορίσει συγκεκριμένο περιεχόμενο που σχετίζεται με τον Covid-19. Οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν την αποκάλυψη ως νίκη για την ελευθερία του λόγου.

Ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία του, το Facebook, είχε υποστεί επανειλημμένες πιέσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λογοκρίνει συγκεκριμένο περιεχόμενο που σχετίζεται με την πανδημία Covid-19. Αυτή η αποκάλυψη, που περιέχεται σε επιστολή που απευθύνεται στον Τζιμ Τζόρνταν, πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, προκάλεσε ωστικό κύμα στα μέσα ενημέρωσης και το πολιτικό τοπίο.

Κυβερνητικές πιέσεις που κατήγγειλε ο Ζούκερμπεργκ

Σε αυτή την επιστολή, που δημοσιεύτηκε από τους Ρεπουμπλικάνους της επιτροπής, ο Ζάκερμπεργκ εξήγησε τις διάφορες διαμάχες σχετικά με την συγκράτηση περιεχομένου στις πλατφόρμες Meta. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν/Χάρις είχε ασκήσει συνεχείς πιέσεις στο Facebook το 2021 για να περιορίσει την διανομή ορισμένου περιεχομένου που σχετίζεται με τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένου χιουμοριστικού και σατιρικού περιεχομένου.

Ο Ζούκερμπεργκ εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόπο με τον οποίο το Facebook χειρίστηκε αυτήν την κατάσταση:

«Νομίζω ότι η πίεση από την κυβέρνηση ήταν λανθασμένη και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο έμμεσοι γι' αυτό».

Επιβεβαίωσε επίσης τη δέσμευσή του να μην υποκύψει σε τέτοιες πιέσεις στο μέλλον, επιμένοντας ότι τα πρότυπα περιεχομένου δεν πρέπει ποτέ να παραβιάζονται υπό την επιρροή οποιασδήποτε διοίκησης. -Απόσπασμα άρθρου /Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου