Πατέρας της «Γαλάζιας Πατρίδας»: Απελευθερώσαμε από τους Έλληνες την Ίμβρο και η Ζουράφα μάς ανήκει

 

 24/9/2024

Σόου από τον πατέρα της «Γαλάζιας Πατρίδας»: Ζητά από τους Τούρκους να μην εγκαταλείψουν την ελληνική νησίδα Ζουράφα, γιατί

«περιοχή που δεν μπορείς να επισκεφτείς, δεν σου ανήκει!»

Βίντεο με τουρκική σημαία μέσα σε σκάφος τράβηξε ο πατέρας της "Γαλάζιας Πατρίδας",αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας.

«Μην αφήσουμε αυτή την περιοχή αβοήθητη, να την υπερασπιστούμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί Ζουράφα ανήκει στην Τουρκία, δεν είναι Τούρκος!», ανέφερε ο τούρκος αντιναύαρχος στο παραλήρημά του.

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί ανέφερε τα εξής: «Περιοχή που δεν μπορείς να επισκεφτείς, δεν σου ανήκει! Λέγοντας «η Γαλάζια Πατρίδα μας ανήκει», δεν μπορείς να την υπερασπιστείς χωρίς να βρίσκεσαι εκεί. Η υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας» επιτυγχάνεται μόνο με την παρουσία, το ψάρεμα, την περιήγηση, τη διέλευση πλοίων και σκαφών, δηλαδή με την πλήρη επίδειξη παρουσίας!».

Ο ίδιος τονίζει ακόμα: «Για να μην δώσουμε τη σιωπή μας ως σήμα στους Έλληνες, σήμερα, δηλαδή στις 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Ίμβρου από την ελληνική κατοχή, βρισκόμαστε στο νησί Ζουράφα, ένα βράχο της Ίμβρου!

Μην το θεωρείτε απλώς έναν βράχο, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί έχουν την έκταση ενός δήμου όπως αυτός της Γκεμλίκ! Με τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, υδρογονανθράκων και τα ψάρια κάτω από αυτό, αποτελεί σημαντική πηγή πλούτου! Μην αφήσουμε αυτή την περιοχή αβοήθητη, να την υπερασπιστούμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί Ζουράφα ανήκει στην Τουρκία, δεν είναι Τούρκος!» -Πηγή

Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση στην νέα τουρκική πρόκληση; Καθόλου δεν αντέδρασε, διότι αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης βραβεύεται στις ΗΠΑ από τον διευθυντή της Pfizer, τον Μπουρλά, για τις ηγετικές του ικανότητες. Πού να ΄βρει χρόνο ο άνθρωπος;;; Εξάλλου, μέσα σε αυτές τις ηγετικές ικανότητες συμπεριέχεται κι εκείνη που του επιτρέπει να ξεδιπλώνει τα φτερά της "ελληνοτουρκικής φιλίας". 

Και αν νομίζουμε ότι τώρα που ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί εκεί στις ΗΠΑ με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν θα θίξει τις ανιστορησιές του Τζιχάτ Γιαϊτζί, ε τότε πλανόμαστε οικτρά μέσα στην εθελοτυφλοσύνη μας!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου