Πώς η Αλκαλική Δίαιτα Θεράπευσε τον Καρκίνο μου – Μια Πραγματική Ιστορία

13/9/204

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω χάσει πολλούς φίλους και μέλη της οικογένειάς μου από καρκίνο (συμπεριλαμβανομένου του πιο καταστροφικού, της μητέρας μου, όταν ήμουν 23, ήταν 53). Λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να φανταστείτε τον φόβο και τον τρόμο μου όταν ο μεγαλύτερος αδερφός μου προσπάθησε να αποκαλύψει την είδηση ​​της διάγνωσης του καρκίνου. 

Όταν ο αδερφός μου ήταν 38 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου και του είπαν ότι πιθανότατα δεν θα επιζούσε. Οι γιατροί σοκαρίστηκαν όταν είδαν κάποιον στην ηλικία του με αυτόν τον τύπο καρκίνου. Με τη συμβατική θεραπεία που περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και αφαίρεση μέρους του παχέος εντέρου του, νίκησε πραγματικά αυτόν τον καρκίνο. Είπε ότι η «θεραπεία» ήταν πιο βασανιστική από τον ίδιο τον καρκίνο.

 Ένα χρόνο αργότερα, ο καρκίνος επέστρεψε, βάση της αξονικής τομογραφίας. Αυτή την φορά, επρόκειτο για όγκο στην πλάτη που είχε κάνει μετάσταση στην σπονδυλική στήλη και συνέχιζε την πορεία του προς τον εγκέφαλο. Συνδεδεμένος με αυτόν τον τύπο καρκίνου, είχε επίσης ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Το πιο ανησυχητικό ήταν ο καρκίνος που εξαπλωνόταν γρήγορα στην σπονδυλική του στήλη. Δεν ήταν δυνατή η επέμβαση και θα είχε τρομερό πόνο και συμπτώματα αν έφτανε στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένων: σπασμούς, απώλεια ισορροπίας, δυσκολία στο περπάτημα, προβλήματα όρασης, ακοής και ομιλίας, κεφαλαλγία που εξαφανίζεται μετά από εμετό. Οι γιατροί του είπαν να πάει σπίτι και να μείνει με την οικογένειά του γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο για αυτόν.

Ο αδερφός μου έχει έναν γιο (που ήταν 5 ετών τότε) και γι΄ αυτό τον λόγο ήταν αποφασισμένος να μην δεχτεί αυτή την ετυμηγορία ως απάντηση. Κάποιος στο γραφείο του πρότεινε ένα κέντρο που δίδασκε τρόπους να ζεις μια ζωή με υγεία και ευεξία. Το πρόβλημα ήταν ότι κόστισε χιλιάδες δολάρια για το Σαββατοκύριακο. Η τύχη του χαμογέλασε, με την μορφή του αφεντικού του που προσφέρθηκε να πληρώσει και να τον συνοδεύσει σε αυτό το κέντρο. Και οι δύο πήγαν στο Ινστιτούτο Υγείας του Ιπποκράτη που βρίσκεται στο West-Palm της Φλόριντα για το Σαββατοκύριακο. Οι δάσκαλοι σε αυτό το κέντρο ήταν οι καλύτεροι από τους καλύτερους στην ειδικότητά τους.  

Με την επιστροφή στο σπίτι, ο αδερφός μου ξεκίνησε τη θεραπεία Gerson και μια αλκαλική δίαιτα, οιο οποίες αλληλοσυμπληρώνονται πλήρως.

Η θεραπεία Gerson βασίζεται στην ιδέα ότι ο καρκίνος αναπτύσσεται όταν υπάρχουν αλλαγές στον κυτταρικό μεταβολισμό λόγω συσσώρευσης τοξικών. Ο Δρ Γκέρσον πρότεινε ότι τα άτομα με καρκίνο έχουν πολύ νάτριο και όχι αρκετό κάλιο, γεγονός που προκαλεί βλάβη στους ιστούς και εξασθένηση των οργάνων. Ο στόχος αυτής της θεραπείας είναι να αποκαταστήσει την υγεία στον οργανισμό με την επιδιόρθωση του ήπατος και την αποκατάσταση του φυσιολογικού μεταβολισμού. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας συγκεκριμένης βιολογικής διατροφής, συμπληρωμάτων και κλύσματος για την απομάκρυνση των τοξινών και την επανεκκίνηση του κυτταρικού μεταβολισμού.

Ο αδερφός μου έφτιαξε μια λίστα με τρόφιμα που είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, τα οποία διασταύρωσε με την αλκαλική του διατροφή. Αυτό συνίστατο κυρίως στην κατανάλωση χυμών ωμής τροφής για το μεγαλύτερο μέρος της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων του. 

 Όταν μιλάμε για ισορροπία οξέος-βάσης, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση επειδή ορισμένοι πιστεύουν ότι αναφέρεται στο επίπεδο pH του ίδιου του τροφίμου. Ορισμένες τροφές όπως το λεμόνι είναι από την φύση τους πολύ όξινες αλλά έχουν αλκαλική δράση στο σώμα. Οι αλκαλικές δίαιτες απαιτούν μείωση – εξάλειψη σε περίπτωση καρκίνου ή προβλημάτων υγείας – του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των αλεύρων, της ζάχαρης, λόγω της οξινιστικής τους δράσης στον οργανισμό. Τα τρόφιμα θα επιλέγονται από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φαρμακευτικά φυτά και μπαχαρικά λόγω της αλκαλικής τους δράσης στον οργανισμό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με ασθένειες, ιδιαίτερα καρκίνο, έχουν pH περίπου 4. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν, ούτε καν να υπάρξουν, σε ένα αλκαλικό περιβάλλον. Τα καρκινικά κύτταρα επίσης δεν μπορούν να αναπτυχθούν παρουσία οξυγόνου. Όταν οι ιστοί του σώματος έχουν υψηλό αλκαλικό επίπεδο, μπορούν να διατηρήσουν το οξυγόνο τους πολύ περισσότερο από ό,τι σε ένα όξινο περιβάλλον. Ένα υψηλό αλκαλικό επίπεδο στο σώμα κάνει επίσης την αποβολή των αποβλήτων και των τοξινών πολύ πιο εύκολη.

Ο αδερφός μου επέλεγε τροφές πλούσιες σε κάλιο, με υψηλή αλκαλική δράση και κατανάλωνε μόνο εκείνες τις τροφές που έτρωγε ή έβγαζε χυμούς. Μετά από μόλις δύο εβδομάδες αυτής της θεραπείας, κατάφερε να αυξήσει το pH του σώματός του από 4 σε 7,5. Το επίπεδο pH για βέλτιστη υγεία είναι 7,2, τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν από το 7,5. Μετά από έλεγχο με τον ογκολόγο του, διαπίστωσαν ότι ο όγκος στην πλάτη του (στη σπονδυλική στήλη) είχε συρρικνωθεί κατά 75%. Μέσα σε 6 εβδομάδες από την θεραπεία που επέλεξε, όλος ο καρκίνος του (ο όγκος στην πλάτη, στην σπονδυλική στήλη και ακόμη και ο καρκίνος του δέρματος) είχε εξαφανιστεί εντελώς!! Θυμάμαι ότι έμεινα στο τηλέφωνο με τον αδερφό μου περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών του. Συνήθως χρειαζόταν 45 λεπτά… Περίμενε σχεδόν 2 ώρες!! Στην συνέχεια, ο γιατρός υπέδειξε ότι πρέπει να έκανε λάθος στην σάρωση και ότι προσπαθούσε να βρει αυτό του αδερφού μου. Αφού τελικά επιβεβαίωσε ότι όντως ήταν του αδερφού μου, του είπε: «Δεν ξέρω τι έκανες, αλλά συνέχισε, γιατί δεν έχεις πλέον σημάδια καρκίνου στο σώμα σου».

 Έχουν περάσει 3 χρόνια. Χρειάζονται 2 έως 3 ημέρες για να δείτε μια αλλαγή στο επίπεδο του pH σας – έτσι μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις εάν είναι σπάνιες. Συνεχίζει να ελέγχεται το pH του κάθε μήνα και επίσης επιστρέφει στην αυστηρή δίαιτα Gerson/Alkaline για μια εβδομάδα για «καθαρισμό», όπως του αρέσει να την αποκαλεί.  

Δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη που νιώθω για τον συνάδελφο του αδελφού μου που πρότεινε αυτό το κέντρο, το αφεντικό του που το έκανε δυνατό και την αποφασιστικότητα του αδελφού μου να ζήσει για τον γιο του. Μακάρι να το είχαμε μάθει νωρίτερα γιατί θα μπορούσε να είχε σώσει τις ζωές της μητέρας μου και πολλών άλλων. Να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, κάνε την έρευνά σου και μην τα παρατάς ποτέ!!

Rebecca Maglionico - Πηγή: Living Traditionnaly & medicatrix.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου