Μελέτη: Γιατί τα λουκάνικα και τα αλλαντικά στα παιδιά είναι επικίνδυνα!


12/9/2024

Λουκάνικα και αλλαντικά: Ο τρόπος συντήρησής τους κρύβει φοβερούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών!

Η εφημερίδα Los Angeles Times δημοσίευσε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια με 232 παιδιά. Ωστόσο, το συμπέρασμα είναι σαφές: τα παιδιά που καταναλώνουν περισσότερα από 12 χοτ ντογκ το μήνα έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν λευχαιμία (καρκίνος του αίματος).

Ο γιατρός Joseph Ayoub, του νοσοκομείου Notre-Dame, λέει ότι όλο και περισσότερες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το ζωικό λίπος είναι καρκινογόνο. Η σωστή διατροφή και οι προσεκτικές διατροφικές επιλογές μπορούν να μας κρατήσουν μακριά από τον καρκίνο…

Τα κρέατα όπως τα λουκάνικα και τα αλλαντικά συντηρούνται με νιτρικά άλατα για την πρόληψη της εμφάνισης βακτηρίων και την απαγόρευση των περιπτώσεων δηλητηρίασης. Ωστόσο, τα νιτρικά παράγουν νιτρώδη και τα τελευταία είναι καρκινογόνα.

Η σαλάτα, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι φυσικοπαθητικοί  που ανήκουν στο Collège des Naturopathes du Québec, εφαρμόζοντας την προσέγγιση του υγιεινολόγου, υποστηρίζουν την καλή διατροφή, έναν από τους φυσικούς παράγοντες της υγείας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σεβόμενοι τους φυσικούς παράγοντες υγείας, βοηθάμε το σώμα μας να αυτοθεραπεύεται και να διατηρεί την υγεία του. -Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου