"Πέρα από τα όρια της ζωής και του θανάτου": Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν μια "τρίτη κατάσταση ύπαρξης" -Τρομακτικό!...

Η μελέτη θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει την έννοια του κλινικού θανάτου - [Chokniti/Adobe]

 20/9/2024

Αμερικανοί επιστήμονες δημοσίευσαν μια μελέτη στην οποία υποστηρίζουν τη θέση μιας «τρίτης κατάστασης ύπαρξης» που δεν θα ήταν ούτε ζωή ούτε θάνατος.

Σύμφωνα με την ανακάλυψή τους, ορισμένα κύτταρα από έναν νεκρό οργανισμό θα μπορούσαν να παραμείνουν ζωντανά και ακόμη και να υιοθετήσουν νέες ικανότητες.

 Θα διαταραχθεί η αντίληψή μας για τη ζωή και τον θάνατο; Στο «Αποκρυπτογραφώντας το αίνιγμα του θανάτου των οργανισμών: προοπτικές, συνέπειες και ανεξερεύνητα σύνορα», που δημοσιεύτηκε στο Physiology, δύο Αμερικανοί επιστήμονες εξηγούν ότι ανακάλυψαν την ύπαρξη μιας τρίτης κατάστασης κυττάρων, η οποία δεν θα ήταν ούτε ζωή ούτε θάνατος.

"Η ζωή και ο θάνατος θεωρούνται παραδοσιακά ως αντίθετα. Αλλά η εμφάνιση νέων πολυκύτταρων μορφών ζωής από τα κύτταρα ενός νεκρού οργανισμού εισάγει μια «τρίτη κατάσταση» που βρίσκεται πέρα ​​από τα παραδοσιακά όρια αυτών των δύο καταστάσεων", έγραψαν, σε σχόλια που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Metro.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι "ορισμένα κύτταρα – όταν τους δίνονται θρεπτικά συστατικά, οξυγόνο, βιοηλεκτρισμός ή βιοχημικά σήματα – έχουν την ικανότητα να μετασχηματίζονται σε πολυκύτταρους οργανισμούς με νέες λειτουργίες μετά το θάνατο".

 "Επαναπροσδιορισμός του νομικού θανάτου"

Το δίδυμο υποθέτει "ότι εξειδικευμένα κανάλια και αντλίες που είναι ενσωματωμένα στις εξωτερικές μεμβράνες των κυττάρων χρησιμεύουν ως πολύπλοκα ηλεκτρικά κυκλώματα". Έτσι, "αυτά τα κανάλια παράγουν ηλεκτρικά σήματα που επιτρέπουν στα κύτταρα να επικοινωνούν μεταξύ τους και να εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες όπως η ανάπτυξη και η κίνηση", λέει η Dailymail.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, οι επιστήμονες είχαν επίσης ανακαλύψει ότι τα ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα μπορούν να "αυτοσυναρμολογηθούν σε πολυκύτταρους οργανισμούς ικανούς να κινούνται", τους οποίους ονόμασαν "ανθρωπομπότ". Οι τελευταίοι είναι σε θέση να επισκευαστούν μόνοι τους, παρόλο που αρχικά δεν ήταν σε θέση να το κάνουν.

Δηλαδή, μπορούμε να φανταστούμε την έλευση των ζόμπι τύπου Frankenstein ή George Romero; Όχι πραγματικά. Αρκετοί παράγοντες καθορίζουν αυτή την «τρίτη κατάσταση», όπως η ηλικία, η υγεία, το φύλο ή ακόμα και το είδος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η ανακάλυψη θα καταστήσει δυνατή την αντιμετώπιση "ανεξερεύνητων συνόρων" στην ζωή και τον θάνατο των ζωντανών οργανισμών.

"Αυτή η έρευνα έχει την δυνατότητα να μεταμορφώσει την αναγεννητική ιατρική, να επαναπροσδιορίσει τον νόμιμο θάνατο και να παρέχει πληροφορίες για τα φυσιολογικά όρια της ζωής, παράλληλα με την έρευνα για την εμβρυογένεση", καταλήγουν οι ερευνητές. -Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου