Χωρίς άσκηση, νεκρώνει ο νους...

Όταν τα σώματα καταντούν εις την μαλθακότητα, και αι ψυχαί εξασθενούν εις πολύ μεγάλο βαθμό!
Σωκράτης


Χωρίς άσκηση, νεκρώνει ο νους!

Μην εγκαταλείπεις τον εαυτό σου στην μαλθακότητα! Γιατί σε βάθος χρόνου η αυτοτιμωρία σου θα είναι καταδικαστική για την υγεία σου, την σωματική, την ψυχική και την πνευματική!

Ακόμα και 20 με 30 λεπτά καθημερινής άσκησης, σου προσφέρουν τα πιο πολύτιμα όπλα στον αγώνα για μια όμορφη ζωή, γεμάτη υγεία και αισιοδοξία!

Με την άσκηση προσφέρουμε στον εγκέφαλο οξυγόνο, και γι΄ αυτό λειτουργεί πιο αποτελεσματικά!

Τις στιγμές της σωματικής έντασης, οι αρνητικές σκέψεις υποχωρούν, αφού προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του οργανισμού μας. Στην αρχή της προσπάθειας, αν είμαστε αγύμναστοι, απαιτείται υπομονή και επιμονή! Δεν παρατούμε την προσπάθεια, όσο κι αν το κορμί μας αντιστέκεται. Αντιστέκεται γιατί είναι άμαθο. Μέσα στον πρώτο μήνα θα αρχίσουν να φαίνονται οι καρποί της προσπάθειας μας. Μέσα σε ένα εξάμηνο, το σώμα μας θα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Θα έχει μάθει να ζει ασκούμενο, με αποτέλεσμα η αποχή από την άσκηση, έστω και μίας ημέρας, να προκαλεί δυσφορία! 

Ο εγκέφαλος έχει μάθει κι αυτός να δέχεται περισσότερο οξυγόνο, έχει μάθει να λειτουργεί καλύτερα! Ακόμα και μία ημέρα αποχής, δεν του αρέσει! Στέλνει το μήνυμα στον οργανισμό, πως κάτι του λείπει!
Ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός γεύεται υγεία! 
Και κερδίζει μακροζωία! 

Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Κορεάτης δάσκαλος Taw Kwo Do, ο Σέο, που βλέπετε στην φωτογραφία. Είναι πάνω από 80 ετών, χαίρει άκρας υγείας, απολαμβάνει τα ταξίδια, και ρουφά μέχρι την τελευταία σταγόνα όσων έχει να του προσφέρει η καθημερινή επίγεια ζωή. Ο Σέο ασκείται καθημερινά... 
Αξίζει πραγματικά να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου