Αναζητείται Γαλανόλευκη διαστάσεων 1,50 Χ 0,90 !!!


16/8/2020

Αναζητείται Γαλανόλευκη διαστάσεων 1,50 Χ 0,90 και μην πιστέψετε ότι αυτό είναι αστείο κακόγουστο ή κακοπροαίρετο! 

Είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει στο Ιερό Άμμωνος Διός στην Καλλιθέα/Χαλκιδική. Στον αρχαιολογικό χώρο κυματίζει η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίπλα ο ιστός όπου θα έπρεπε να βρίσκεται και να κυματίζει η Ελληνική Σημαία, είναι... κενός! 

Σε ερώτηση προς τους ανθρώπους που το υπουργείο πολιτισμού έχει τοποθετήσει για να ξεναγούν τον επισκέπτη στο αρχαίο ιερό, γιατί λείπει η Γαλανόλευκη, η απάντηση: Ψάχνουμε σημαία 1,50 Χ 0,90 και δεν βρίσκουμε! Όποιος βρει, ας την αγοράσει και ας μας την φέρει!

κ. Μενδώνη, ως αρχαιολόγος και υπουργός Πολιτισμού, μήπως θα έπρεπε να βρείτε άμεσα μια σημαία των επιθυμητών διαστάσεων και να την τοποθετήσετε έμπροσθεν του ιερού; Ντροπή πια!

Δεν είναι δυνατόν ο επισκέπτης να βλέπει μόνο την σημαία της Ευρώπης!

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ο χώρος είναι πανέμορφος και μαγικός!

Ακόμα και καταμεσήμερο, ο επισκέπτης νοιώθει ότι πηγαίνει πίσω, τόσο πίσω στον χρόνο, στον 8ο π.Χ. αιώνα! Τότε που οι Έλληνες δημιουργούσαν πολιτισμό!

Το ιερό του Άμμωνος Διός αποκαλύφθηκε το 1969, όταν γίνονταν εργασίες για την κατασκευή ξενοδοχείου, το οποίο τελικά κτίστηκε δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο. 

Όποιοι βρεθούν στην Καλλιθέα, αξίζει να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο και να νοιώσουν τον μυστικισμό του, ταξιδεύοντας νοερά στον κόσμο των θαυματοποιών Ελλήνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου