Κολασμένα βασανιστήρια στην Τουρκία του Ερντογάν! Εν δράσει και ελικόπτερα!

10/10/2020
Μπορεί στην Τουρκία, φαινομενικά και θεωρητικά, να μην υπάρχει στρατιωτική δικτατορία, ωστόσο η πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί Τούρκοι πολίτες είναι εφιαλτική, κολασμένη!

11 Σεπτεμβρίου εξαφανίστηκαν δύο αγρότες στην επαρχία Βαν, ανατολικά της Τουρκίας. Δύο ημέρες τους έψαχναν οι οικογένειές τους. Τελικά, βρήκαν τον Οσμάν Σίμπαν και τον Σερβέτ Τουργκούτ στην εντατική ενός κρατικού νοσοκομείου. 
Οι δύο άνδρες είχαν βαριά κατάγματα σε όλο το σώμα τους, δεν μπορούσαν να μιλήσουν και είχαν πάθει αμνησία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, οι σοβαρότατοι τραυματισμοί τους προκλήθηκαν όταν τους πέταξαν από ένα ελικόπτερο! Προηγουμένως τους είχαν συλλάβει αστυνομικοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι μάρτυρες είδαν επίσης ότι έσπρωξαν με την βία τους αγρότες στο ελικόπτερο. 

Το κράτος αποκρύπτει τα γεγονότα. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι  προέβη στην σύλληψή τους, όταν αυτοί αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή να ακινητοποιηθούν. Και, τελικά, τραυματίστηκαν, όταν έπεσαν σε βραχώδες έδαφος. Αλλά, στην περιοχή που συνέβη το τραγικό γεγονός δεν υπάρχουν βράχια. 

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες προσπαθούσαν να διαφύγουν, έπεσαν και χτύπησαν και έτσι πια βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση. 

Ο Σερβέτ Τουργκούτ, μετά από τρεις εβδομάδες σε κώμα, πέθανε. Ενώ ο Οσμάν Σίμπαν βρίσκεται ακόμα σε κώμα και παλεύει για την ζωή του. 

Το τραγικό γεγονός δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Όποιος δεν συμφωνεί με τον Ερντογάν, διώκεται. Ιδιαίτερα μετά το πραξικόπημα του 2016. Για παράδειγμα, έχουν εξαφανιστεί οπαδοί του αντιπάλου του Ερντογάν, του Γκιουλέν, σαν να μην έχουν υπάρξει ποτέ. 
Ή κάποιον που θεωρούν οι αρχές ότι είναι ύποπτος για τρομοκρατική δράση, τον δένουν σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και τον  σέρνουν στους δρόμους, ώστε τα βασανιστήρια να είναι σε κοινή θέα. 

Πώς αντιμετωπίζει ο Ερντογάν την κατάσταση, όταν κάποιοι μιλούν για τα κολασμένα βασανιστήρια; Απαγορεύει την δημοσίευσή τους στα ΜΜΕ και απειλεί τους δημοσιογράφους. 
Πηγή πληροφοριών: Buelent Mumay, faz.net/aktuel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου