Ασθένεια ή δολοφονία;

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος όσο ζούσε μα και όταν εγκατέλειψε τα εγκόσμια, αγαπήθηκε και αγαπιέται όσο κανένας άλλος άνθρωπος από τον κόσμο της Εκκλησίας, της Πολιτικής και της Κοινωνίας. Μέχρι και σήμερα,  από τα χείλη αναρίθμητων ανθρώπων ρέουν οι λέξεις: Έπρεπε να βγει από τη μέση! Τον δολοφόνησαν!

Με καταγωγή από την Ξάνθη και σπουδές νομικής και θεολογίας και με πτυχίο αγγλικής και γαλλικής γλώσσης, ο γεννημένος το 1939 Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,  ήταν χαρισματική προσωπικότητα, η οποία εκφραζόταν  προς τους Έλληνες μέσα από ένα τεράστιο ζεστό χαμόγελο. Ένα χαμόγελο Ελληνικό, που μιλούσε άμεσα και καταλυτικά στις καρδιές των Ελλήνων. 

Από τις πρώτες ημέρες που εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, το 1998, είχε κάνει έντονη την παρουσία του στην ελληνική κοινωνία. Είχε καλέσει τους νέους να πάνε στην Εκκλησία "ακόμα και με σκουλαρίκι", είχε εκφράσει την αγάπη του προς τα παιδιά με μια πρωτόγνωρη ειλικρίνεια, η οποία τρύπωσε κατευθείαν στις ψυχές των Ελλήνων. 

Το έργο του είναι τεραστίας σημασίας, εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό, στα γράμματα και στις τέχνες. Δεν δίστασε μάλιστα να οδηγήσει την Εκκλησία στον κόσμο του διαδικτύου!

Η εμβληματική του παρουσία, όμως, στα δημόσια και εθνικά θέματα, είναι αυτή που του χάρισε τον πρώτο θρόνο στις καρδιές των Ελλήνων. 

Δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη, για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, άνοιξη του 2000. Ούτε δίστασε να συγκρουστεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όταν έκρινε ότι αυτό δεν υπηρετούσε το ελληνικό έθνος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μιλούσε για πατρίδα, για την Μακεδονία, για την Θράκη, για κάθε γωνιά της Ελλάδος, περπατούσε σε όλη την χώρα, μιλούσε για το έθνος, μιλούσε με τους Έλληνες, δάκρυζε μαζί τους! Ναι, τα δάκρυα μούσκευαν τα μάγουλά του, όταν μιλούσε για το έθνος!

Είναι το ύφος του, το γλυκύτατο πρόσωπό του;

Είναι το καθάριο βλέμμα του;

Είναι οι λέξεις που πηγάζουν από τα χείλη του;

Είναι το έργο που πράττει στην πατρίδα και για την πατρίδα; 

Όλα αυτά μαζί, και εκείνο το άγνωστο μαγικό στοιχείο που ως άνθρωπος διέθετε, τον κατέστησαν ως την πιο σημαντική προσωπικότητα που περπάτησε στην σύγχρονη Ελλάδα, ως σήμερα. 

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - Ασθένεια ή δολοφονία;

Είναι δύσκολη η κατάληξη σε ασφαλή συμπεράσματα για το θάνατο αυτού του αναντικατάστατου Ιεράρχη. Γιατί, σύμφωνα με έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, δεν διενεργήθηκε ιατροδικαστική διερεύνηση στη σορό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου! 

"Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της". 

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στην βουλή, την ημέρα του θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, 28 Ιανουαρίου 2008, και μετά από πρόσκληση ανθρώπων της Αρχιεπισκοπής, η προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου σφράγισε την αρχιεπισκοπική κατοικία στο Π. Ψυχικό, παρουσία του αστυνομικού τμήματος Ψυχικού, του ηγούμενου Ιεράς Μονής Πεντέλης, του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των προϊσταμένων των οικονομικών και των νομικών υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου. Φυσικά υπήρχε και σχετική έκθεση σφράγισης.

Έτσι, προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα:

Γιατί σφραγίστηκε με βιάση και με κάθε επισημότητα η Αρχιεπισκοπική κατοικία; Υπήρχαν εκεί κρυμμένα μυστικά; Ποιοι και πόσοι φοβούνταν; Γιατί; 

Αν ήταν ο καρκίνος η αιτία του θανάτου του, τότε γιατί δεν διενεργήθηκε νεκροψία, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος "βγήκε από τη μέση" από αντιπάλους του; Όσο τον αγαπούσε ο λαός, άλλο τόσο ενοχλούνταν εκείνοι που δεν αγαπούσαν τον λαό και το έθνος. Αυτό, ήταν ο μοιραίος κύκλος που οδήγησε στον θάνατο τον Ιεράρχη. 

Πολλοί Έλληνες, παρόλο που πέρασαν χρόνια από τότε, πιστεύουν ότι αν ήταν θάνατος από φυσικά αίτια, θα είχε γίνει η νεκροψία. Κατά συνέπεια δολοφονήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, για να μην υπηρετεί πια το έθνος. 

Άλλωστε, αμέτρητοι Έλληνες που βγήκαν στους δρόμους για την Μακεδονία, και τελικά προδόθηκαν βάναυσα, τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είχαν στα χείλη τους. Αυτός δεν θα πρόδιδε ποτέ την Μακεδονία. Ενώ ο Ιερώνυμος ο σημερινός, πρόδωσε κι αυτός, σαν τους πολιτικούς, την ιερή γη του Αλεξάνδρου και του Παύλου Μελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου