Η Κύπρος χάνεται, η Ελλάδα χάνεται κι εμείς γίναμε ανθρωπάκια...


15/10/2020

Το παιχνίδι άμετρων προκλήσεων του Ερντογάν σε Κύπρο και Ελλάδα δεν μας έχει συγκλονίσει τόσο, ώστε να βγούμε από την μιζέρια μας! Γίναμε ανθρωπάκια που παρακολουθούμε τα γεγονότα, λες κι αυτά συμβαίνουν σε άλλους λαούς! Μα τι έχουμε πάθει επιτέλους;

ΡΙΚ είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου, που λειτουργεί ως ημικρατικός οργανισμός. Μάλιστα. Και ανοίγεις, Έλληνας εσύ και ανύποπτος, τον τηλεοπτικό σου δέκτη στο ΡΙΚ και ξαφνικά στον χώρο σου διεισδύει η φωνή της Τουρκάλας που στην γλώσσα της διηγείται όσα συμβαίνουν στα Κατεχόμενα, που οι Τούρκοι τα ονομάζουν δικά τους! Και με υπότιτλους στην ελληνική γλώσσα!

Στην αρχή, λες, μπα, αποκλείεται! Μου βγαίνει η κούραση της ημέρας! Τα αυτιά μου κάτι έπαθαν! Τα μάτια μου δεν βλέπουν καλά! Οι εικόνες που βλέπω, αποκλείεται να είναι στα Κατεχόμενα! Εκεί που οι Τούρκοι ξεκοίλιασαν, βίασαν, σκότωσαν τους Έλληνες μου! Εκεί, στον ιερό τόπο, για τον οποίο τόσα παλικάρια και μεταξύ τους ο Ισαάκ και ο Σολωμός, έδωσαν την ζωή τους με ανιδιοτέλεια! 

Και όμως, είναι εκεί! Στα Κατεχόμενα! Η κάμερα δείχνει την ζωή των Τούρκων - που τους αποκαλούν Τουρκοκύπριους, θαρρείς και υπάρχει τέτοια φυλή -  την εποχή του κορωνα-ιού!

Είναι μια θάλασσα οργής που μαίνεται μέσα σου, σαν βλέπεις και ακούς και ζεις τούτη την ιεροσυλία! Οι κυβερνήσεις και στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι καμωμένες από ιστούς συμφερόντων που σαν τους ιστούς της αράχνης κατατρώγουν τον Ελληνισμό. 

Αλλά, φταίμε και εμείς! Ανθρωπάκια γίναμε! Δεχόμαστε παθητικά κάθε βιασμό του Ελληνισμού! 

Πώς θα σωθούμε, αν μέσα μας δεν αφήσουμε να ζωντανέψουν τα κύτταρα που κάνουν τους ήρωες, τα κύτταρα του Ισαάκ και του Σολωμού; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου