Η Σάμος στο εδώλιο του ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ!

 15/10/2020

 Με τον τίτλο Σκηνές Αποκάλυψης, ξεκινά το νέο Κατηγορώ των Γερμανών!!!

Αυτή την φορά στο στόχαστρο είναι η Σάμος, και ο χώρος όπου φιλοξενούνται οι αλλοδαποί, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καν ταυτότητα! 

 Το άρθρο στην εφημ.taz.de ξεκινά με πρωταγωνιστή τον Γκουλάμ Μουσταφά από Καμπούλ. Τονίζει ότι ζει σε μία σκηνή γεμάτη ποντίκια. Το φαγητό είναι απαίσιο. Οι συνθήκες υγιεινής απαράδεκτες. Έτσι ζουν 4.300 άνθρωποι.

 Καταδικαστικά λόγια, στο άρθρο, από τον Μουσταφά, από πολλούς άλλους που ζουν εκεί, από έναν γιατρό, από την αρθρογράφο και πάει λέγοντας... 

Βέβαια, δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην Μόρια και στα άλλα νησιά, καθώς και σε ανάλογους χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα, πάντα κατηγορώντας την Ελλάδα. 

Ένα όμως παραλείπουν στοχευμένα οι Γερμανοί αλλά και οι λοιποί Ευρωπαίοι: Να αναλάβουν την ευθύνη και την υποχρέωσή τους! Να ανοίξουν τα σύνορά τους γι΄ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι στις συνεντεύξεις τους τονίζουν ότι θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, μήπως και τους λυπηθούν... 

Αλλά, οι Ευρωπαίοι δεν τους λυπούνται, απλά και συνηθισμένα, κατηγορούν την Ελλάδα, μία χώρα που δεν μπορεί να θρέψει τα δικά της παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου