Μητσοτάκης - Αλ Σίσι: Όταν η δημοκρατία χαίρεται που συναντά την δικτατορία!

22/11/2020

Οι όμορφες συναντήσεις ενός δημοκράτη κι ενός δικτάτορα!

Ο Αιγύπτιος δικτάτορας, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, κυνηγά αλύπητα όσους διαφωνούν με το καθεστώς και την πολιτική του. Δεν ανέχεται καμία κριτική. Καταδιώκει άντρες και γυναίκες που διαμαρτύρονται εναντίον του. 

Έχουν γίνει πολλές διαδηλώσεις κατά του δικτατορικού καθεστώτος, εξαιτίας της κατάφορης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα die zeit, δημοσιεύεται συνέντευξη με ανθρώπους που βασανίστηκαν από το καθεστώς του Αλ Σίσι, σύμφωνα με την οποία: 

"Άκρως ανησυχητικά είναι όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο. Από την ώρα που ο Αλ Σίσι πήρε την εξουσία, έχουμε δραματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων. Πολλοί οι τραυματίες. Δυνάμεις ασφαλείας σέρνουν άγρια άνδρες και γυναίκες που δεν συμφωνούν με το καθεστώς. Άνθρωποι εξαφανίζονται. Στο Κάιρο (στα προάστεια) έχουν δημιουργηθεί υπόγεια βασανιστηρίων. Σε αυτά πάρα πολλοί άνθρωποι κακοποιούνται σε τέτοιο βαθμό, που πεθαίνουν". 

Πώς είναι δυνατόν να συναντιέται ξανά και ξανά με τον Αιγύπτιο Αλ Σίσι ο Έλληνας Μητσοτάκης, αφού ο δεύτερος δηλώνει δημοκράτης, και ο πρώτος εφαρμόζει δικτατορία;

Πώς εκφράζει ο Έλληνας πρωθυπουργός την μεγάλη του χαρά για την συνεργασία του με τον Αιγύπτιο; 

Πώς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ο δημοκράτης στον δικτάτορα, και να του λέει δημόσια, ότι με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα επιτευχθεί λύση στα προβλήματα; 

Πώς μπορεί ο Έλληνας να παραβλέπει το ιστορικό γεγονός της συνεργασίας των Αιγυπτίων με τους Τούρκους, λίγο μετά την Επανάσταση του 1821; Ήταν τότε που οι Τουρκοαιγύπτιοι έστειλαν νέες ορδές για να σκλαβώσουν ξανά τους Έλληνες!

Αλλά, θα πει κάποιος, ο πρωθυπουργός της χώρας μας δεν σκέφτεται την άγρια καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα του Αλ Σίσι, σήμερα, θα σκεφτεί τους Έλληνες που σκότωναν στο παρελθόν οι Τουρκοαιγύπτιοι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου