Ποιοι είναι οι χειρότεροι εχθροί της Ελλάδος;


20/11/2020

Στην Μακεδονία και στην Θράκη, έσφαζαν, ρήμαζαν, έκαιγαν...

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι οι Ρώσοι είναι φίλοι μας, και οι Βούλγαροι υπερασπίζονται την Μακεδονία μας! Για δική τους, την θέλουν!

Οι πιο χειρότεροι εχθροί μας, δηλαδή οι πιο επικίνδυνοι, είναι οι Σλάβοι. Και Σλάβοι είναι οι Ρώσοι, Σέρβοι, Μαυροβουνιώτες, Βούλγαροι, και άλλοι, που κατοικούν στην Αυστρία. Αυτοί όλοι πασκίζουν να μας τυλίξουν από παντού, να μας ρημάξουν και να μας πνίξουν. 

Οι Ρώσοι, που έχουν και το μεγαλύτερο σλαβικό κράτος, μας έχουν στήσει φανερό πόλεμο. Μα και οι Αυστριακοί μας κατατρέχουν πιο κρυφά και πιο επιτήδεια. Και οι δυο βάζουν τους μικρότερους σλαβικούς λαούς - πότε τον ένα, πότε τον άλλο (δηλαδή τους Σέρβους και τους Βουλγάρους) - να μας χτυπούν, να μας βασανίζουν, να μας αδυνατίζουν, για ν΄ αρπάξουν ευκολότερα, μόλις παρουσιαστεί περίσταση, τα ελληνικά τα χώματα. 

Οι Αυστριακοί βάζουν κι άλλους (τους Αλβανούς, τους Εβραίους, τους Φραγκολεβαντίνους και τους Ρουμάνους). Οι Ρώσοι πάλι κατεβαίνουν κι από την Ασία, για να μας περικυκλώσουν. Στον Άγιο Τάφο, στην Ιερουσαλήμ, έχουνε στρατόπεδο από καλογέρους και προσκυνητάδες, και όλο κι αγοράζουν τόπους, χτίζουνε μοναστήρια και προσκυνήματα. 

Και αλλού, όπου και να βρουν, αγοράζουν τόπους και χτίζουνε μοναστήρια, στο Άγιον Όρος, κοντά στη Θεσσαλονίκη (Μακεδονία), στον Άγιο Στέφανο, κοντά στην Πόλη (Θράκη)...

Στη Μακεδονία και στη Θράκη είναι βαλμένοι οι Βούλγαροι να μας σφάζουν και να μας ρημάζουν Σκοτώνουν ανθρώπους, καιν αμπέλια, χωράφια, δέντρα, καταστρέφουν εκκλησιές και σκολειά, κάνουνε στάχτη χωριά ολάκερα... 

Απόσπασμα από το βιβλίο: Ελληνικός Πολιτισμός, Ίωνος Δραγούμη, εκδ. Φιλόμυθος, 1993. 

Ο Ίων Δραγούμης ήταν διπλωμάτης και πολιτικός, αλλά και μοναδικός στο είδος του συγγραφέας! Αγαπούσε την Μακεδονία και υπήρξε βασικός οργανωτής των ελληνικών κοινοτήτων κατά την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου