Για τις γιορτινές ημέρες, και όχι μόνο, μια διαφορετική συνταγή για το κοτόπουλο! Δοκιμάστε την αλλαγή και αφεθείτε σε γεύση θεσπέσια!
Υλικά για το κοτόπουλο:
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κ.γ. μουστάρδα, λάδι
1/2 κ.γ. κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μαρινάρουμε με τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε έτσι για είκοσι λεπτά περίπου.
Υλικά για το κουνουπίδι:
1 μικρό κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
500 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική
1/2 κ.γ. κόλιανδρο, 1/2 κ.γ. τζίντζερ (πιπερόριζα)
1/2 κ.γ. κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και βάζουμε το κουνουπίδι, το τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο το κουνουπιδο-κοτόπουλο με μέλι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου