Προς δήμαρχο Ζέρβα: Να γίνει και Μουσείο Ποντιακής Γενοκτονίας στην Θεσσαλονίκη! Όχι μόνο του Ολοκαυτώματος!

 19/1/2021

Είναι απαίτηση εκατομμυρίων Ελλήνων, νεκρών και ζωντανών, να αναγνωριστεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού! Και όχι μόνο στην Βουλή! Αλλά να γίνει στην Θεσσαλονίκη Μουσείο της Ποντιακής Γενοκτονίας!

 Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενεί σύντομα το Μουσείο Ολοκαυτώματος, για την ανέγερση του οποίου είχε κάνει τα πρώτα βήματα ο πρώην δήμαρχος Μπουτάρης, ενώ ο διάδοχός του Ζέρβας διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα γίνουν όσα πρέπει, ώστε να επιταχυνθεί η ανέγερση. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πικραμένος, στον οποίο ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανέθεσε τον συντονισμό της ανέγερσης του Μουσείου. Το θέμα θα έρθει βεβαίως προς ρύθμιση στην βουλή.

Το κόστος θα αναλάβει η εβραϊκή κοινότητα, η Γερμανία, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή εμείς. 

Στα ίδια χνάρια βαδίζοντας, πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία ο τωρινός δήμαρχος για ανέγερση Μουσείου της Ποντιακής Γενοκτονίας. 

Και μάλιστα, θαρρετά  να προτείνει το φερόμενο ως σπίτι του σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού, του Κεμάλ Ατατούρκ, ως χώρο που θα στεγάσει αυτό το Μουσείο. 

Δεν αρκεί να αναγνωρίζουμε μόνο τους νεκρούς άλλων λαών για να είμαστε δημοκράτες. Πρέπει,  κυρίως, να αναγνωρίζουμε και να αποδίδουμε τις ύψιστες τιμές στους Έλληνες που πλήρωσαν με το αίμα τους την καταγωγή τους. Και όσο για τα έξοδα, εμείς οι Έλληνες, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, μπορούμε να τα αναλάβουμε, αν είναι αυτό το θέμα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου