Απάντηση στα ΜΜΕ που ψήνουν κάθε είδηση: Ακορίη τροφής υγιείη!


27/4/2021

Ένα πανηγύρι έχουν καταντήσει εδώ και καιρό οι ειδήσεις στις τηλεοπτικές οθόνες!

Αλλά, τώρα, Μεγάλη Εβδομάδα, έχουν εντελώς ξεφύγει! 

Πόσο κάνει το αρνί; Πόσο πιο ακριβό από πέρυσι; 

Πού θα ψήσουν φέτος οι Έλληνες; Στο χωριό δεν πάνε, στην βεράντα θα στήσουν τις ψησταριές!

Πόσοι επιχείρησαν να περάσουν παρανόμως από τα διόδια για να πάνε στο χωριό, ενώ η κυβέρνηση το απαγορεύει;

Πόσοι βγήκαν να ψωνίσουν; Γιατί περπατούν στον δρόμο και δεν μπαίνουν μέσα στα μαγαζιά, αφού αυτά επιτέλους άνοιξαν; Δεν έχουν χρήματα, να γιατί...

Αυτά και άλλα παρόμοια θέματα άνευ σημασίας, αποκτούν στα ΜΜΕ τόσο μεγάλη σημασία, που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος θέλει να ουρλιάξει! Ο σκεπτόμενος, βέβαια, αποκλείει αυτά τα ΜΜΕ από την ζωή του. Ωστόσο, οι μη σκεπτόμενοι είναι πάμπολλοι, ακούν τις "ψημένες" ειδήσεις, τις ζουν, ταυτίζονται μαζί τους. 

Και κάπως έτσι, κυλά η ζωή στην μαρτυρική μας πατρίδα, της οποίας η εξουσία κάνει το ασήμαντο σημαντικό και το σημαντικό ασήμαντο. Γιατί έτσι βολεύεται η κυρα-εξουσία, ενώ ο λαός παραμένει "μορφωμένος αμόρφωτος", προσπαθώντας να χωνέψει τις σερβιρισμένες ειδήσεις. 

Ο Ιπποκράτης, από το μακρινό ένδοξο αρχαιοελληνικό παρελθόν, μας στέλνει μία συμβουλή ωφελιμότατη: Ακορίη τροφής υγιείη. Δηλαδή: Το να μην τρώγεις κατά κόρον, είναι υγεία! 

Ας μην τρώμε υπερβολικά όλες τις σερβιρισμένες ειδήσεις τους. Ας πατήσουμε το κλειστόν στο τηλεχειριστήριο! Με αυτόν τον τρόπο, τα ΜΜΕ και η κυρα-εξουσία θα μάθουν να μας σέβονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου