Κ. Μητσοτάκης σε Bild: Δεν είμαστε σιγανοπαπαδιές, αλλά ελάτε εσείς να χτίσετε σπίτια για τους πρόσφυγες!


28/5/2021

Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλεί την Γερμανία να χτίσει σπίτια για τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα!

Συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με φόντο την Ακρόπολη. 

Μεγάλο μέρος αφιερώθηκε στην πανδημία και, φυσικά, ο πρωθυπουργός επαίνεσε τον τρόπο που η κυβέρνησή του αντιμετώπισε τα προβλήματα που αυτή επέφερε στην χώρα. Δικαιολόγησε κάθε μέτρο που έλαβε, με τα επιχειρήματα που είναι ήδη γνωστά σε εμάς τους Έλληνες. Και σαφώς τόνισε ότι η ιδέα του ψηφιακού διαβατηρίου είναι δική του! 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την μουσική, δήλωσε ότι το μέτρο που απαγορεύει την μουσική στα καταστήματα, θα αρθεί, με το που θα έρθουν οι τουρίστες, και να μην ανησυχούν γι΄ αυτό! 

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τόνισε στους ξένους δημοσιογράφους ότι δεν θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό ούτε από το ΔΝΤ, γιατί, και μετά την πανδημία, υπάρχει σταθερή πορεία προς ανάπτυξη. Κατά τα λεγόμενά του, άλλες χώρες βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική μοίρα από την Ελλάδα. 

Στην ερώτηση που αφορούσε ένα παράξενο σχόλιο ευρωπαϊκού περιοδικού ότι η Ελλάδα έχει γίνει χώρα σιγανοπαπαδιά, ο Μητσοτάκης απάντησε ότι: δεν είμαστε σιγανοπαπαδιές ούτε το σκυλάκι ενός δασκάλου, παρά είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος. Πρόσθεσε ότι αυτοί που κάνουν τέτοια σχόλια είναι αφελείς και ότι η Ελλάδα του 2021 δεν είναι η Ελλάδα του 2015 ή του 2010.

Εξέφρασε τον μεγάλο θαυμασμό και την εκτίμησή του για την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ. 

Ο Κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν θα αποδεχθεί την μεγάλη οικονομική προσφορά της Γερμανίας, ώστε να επιστραφούν πρόσφυγες από την Γερμανία. Και η απάντησή του ήταν, μόνο αν έρθει η Γερμανία στην Ελλάδα και χτίσει σπίτια για τους μετανάστες. (Και γιατί να μην έρθει;)

Όταν όμως οι ξένοι δημοσιογράφοι δήλωσαν απερίφραστα ότι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν τους έβαλε στην θέση τους. Θα μπορούσε για παράδειγμα να στηριχθεί στην προηγούμενη ερώτησή τους για την επιστροφή προσφύγων από την Γερμανία στην Ελλάδα και να ρωτήσει αυτός με την σειρά του, γιατί ζητούν να στείλουν οι Γερμανοί πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες, αφού η Ελλάδα κατηγορείται για απαράδεκτες συμπεριφορές έναντι των αλλοδαπών. 

Δεν μίλησε, όμως, έτσι ο Έλληνας πρωθυπουργός, αντίθετα επαίνεσε την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του και η συζήτηση μεταφέρθηκε σε άλλα θέματα, όπως αυτό της αεροπειρατείας και των κατασκόπων. 

Για την οικονομία του χώρου, δεν θα αναφερθούμε σε ολόκληρη την συνέντευξη. Θα κλείσουμε με την επαναλαμβανόμενη πρόταση του Κ. Μητσοτάκη να έρθουν Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα. Αλλά, η επαναλαμβανόμενη πρόταση δεν μοιάζει με ικεσία; Πώς χαρακτηρίζεται ένας πρωθυπουργός που παρακαλεί την Γερμανία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου