Γράμμα του Γ. Καραϊσκάκη στον Θ. Κολοκοτρώνη: Τότε, οι Έλληνες έδιναν στην πατρίδα την ζωή τους!


5/5/21

Σήμερα, η πατρίδα χρειάζεται έναν Κολοκοτρώνη κι έναν Καραϊσκάκη, για να σωθεί. Αφού, και σήμερα, οι τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να προκαλούν. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί, ακάθεκτη κι αυτή, να μην απαντά, όπως οφείλει απέναντι στο έθνος, στην Τουρκία. 

Μόνο που σήμερα, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια, δεν υπάρχουν πολιτικάντηδες αλλά και υψηλόβαθμοι του στρατού έτοιμοι να θυσιαστούν για το έθνος. Έτσι, προχωράμε ως χώρα από συμβιβασμό σε συμβιβασμό και από εξευτελισμό σε εξευτελισμό. 

Ο Καραϊσκάκης έστειλε στον Κολοκοτρώνη ένα γράμμα, στις 12 Αυγούστου του 1826, στο οποίο καταδεικνύεται ότι και τότε οι πολιτικάντηδες δεν φρόντιζαν τους πολεμιστές όπως όφειλαν. Αλλά, τότε, στην Επανάσταση, υπήρχαν πολεμιστές έτοιμοι να θυσιαστούν για την Ελλάδα.

"Στρατηγέ και αδελφέ! ημείς ηνώθημεν και η ένωσίς μας θα είναι παντοτινή. Πρέπει όμως να δείξομεν εις τους Έλληνας και εις τους ξένους, ότι ο σκοπός της ενώσεώς μας είναι το κοινόν της Πατρίδος ώφελος. 

Βοήθησέ με η γενναιότης σου εις αυτήν την εκστρατείαν της Ρούμελης δια να χάσομεν τον Κιουτάχη και ακολούθως σε βοηθώ και εγώ με τη ζωή μου και χάνεται ο Ιμπραΐμης. Αυτή η αμοιβαία βοήθεια είναι ο μόνος δεσμός της φιλίας μας, δεσμός όπου θα ξιππάσει όλους τους ιδιοτελείς και οπού θα σώσει την Πατρίδα. 

Γράφω εις την διοίκησιν και ζητώ τροφάς και πολεμοφόδια, ολίγα πράγματα όμως ελπίζω από τους άλλους και όλα τα ελπίζω από την γενναιότητά σου. Προσπάθησε λοιπόν να με σταλώσει το συντομότερον τροφαί και πολεμοφόδια, πρόφθασέ με και την καβαλαρίαν. Καθώς, γνωρίζω σε γράφω και πολλά ογλήγωρα με έχεις σύντροφόν σου όπου θέλεις, αφού ελευθερωθούν αι Αθήναι". (Πηγή: Άπαντα για τον Γ. Καραϊσκάκη, εκδ. Μέρμηγκα)

Ο ήρωας μπορούσε να υπολογίζει στον ήρωα, για το κοινό όφελος της πατρίδας! Εμείς, σε ποιον μπορούμε να υπολογίζουμε, σήμερα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου