Βαρθολομαίος: Άκρα του τάφου σιωπή στο δείπνο με τον φιλεύσπλαχνο Ερντογάν!

6/5/2021

Την ώρα που ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Κιράν είναι στην Θεσσαλονίκη και στην Θράκη και μιλάει για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, και επιπλέον κραυγάζει ότι η Ελλάδα "καταπατά τις θρησκευτικές ελευθερίες αλλά και την τουρκική γλώσσα", τι κάνει ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος;;; 

Πηγαίνει στην Άγκυρα, μετά από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν! Όχι για να μιλήσει για την προκλητική και ανιστόρητη συμπεριφορά του Κιράν! Αυτό θα απαιτούσε γενναιότητα και υψηλό εθνικό φρόνημα, τέτοιο που δεν θα μπορούσε να υπακούσει στις τουρκικές τάχα προσκλήσεις, που στην ουσία είναι έμμεσες απειλές, του τύπου αν δεν έρθεις, θα υποστείς τις όποιες συνέπειες.  

 Ο Ερντογάν κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες στο δείπνο iftar που γίνεται στην περίοδο του ραμαζανιού, στο τέλος της ημέρας νηστείας. 

Σ΄ αυτό το δείπνο έλαβε μέρος ο Βαρθολομαίος, και ήταν και ιδιαίτερα χαρούμενος! Ευχαρίστησε θερμά τον Ερντογάν και πήγε ένα βήμα παραπέρα την εγκαρδιότητα: Είπε του Ερντογάν ευχαριστώ, γιατί ο Τούρκος έστειλε ευχές στους χριστιανούς της Τουρκίας με αφορμή το ορθόδοξο Πάσχα. Και όχι, δεν αναφέρθηκε στις τουρκικές διώξεις κατά των Ελλήνων χριστιανών. Για εθνικά και χριστιανικά θέματα, τηρεί το άκρα του τάφου σιωπή!

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος βοήθησε τον Τούρκο πρόεδρο να ενισχύσει την παγκόσμια εικόνα του: Ο καλός, ανοιχτόμυαλος, φιλεύσπλαχνος Ερντογάν, που σέβεται όλες τις θρησκείες και όλους τους ανθρώπους! 

Πόσο ακόμα θα αντέξει ο λογισμός μας; Να μας εμπαίζουν οι Τούρκοι, ε, αυτό το ζούμε αιώνες τώρα! Αλλά να μας εμπαίζουν και οι Έλληνες, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, είναι κάτι που μας ξεπερνά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου