Διεθνολόγος Φίλης: Αν θες να το παίζεις πατριώτης, θα χάσεις την ταυτότητά σου, η Ελλάδα είναι μικρή κι αδύναμη!!!

29/7/2021

Η Ελλάδα δεν είναι ο ομφαλός της γης, δεν έχει δυνατό στρατό, κι αν κάποιος θέλει να το παίζει πατριώτης, τότε θα αλλοιωθεί η ταυτότητά του!!!

Ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης που είναι γνωστός από τις πάμπολλες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, έδωσε μια συνέντευξη για να προωθήσει το νέο του βιβλίο, στην οποία παρουσιάζει την Ελλάδα μικρή κι αδύναμη χώρα, ενώ η Τουρκία είναι μεγάλη και δυνατή. Άρα, αναρωτιέται "φιλοσοφικά", τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα;

Απόσπασμα: "Αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, αν δεν ξέρεις πώς αυτοπροσδιορίζεσαι και ετεροπροσδιορίζεσαι, δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις, που ζητάς, άρα δεν ξέρεις τι είναι αυτό που μπορείς να κατοχυρώσεις. Αν εμείς έχουμε μια αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι ο ομφαλός της γης ή ότι η Ελλάδα έχει το ίδιο μέγεθος με την Τουρκία των 83 εκατομμυρίων κατοίκων -που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό ξηράς του ΝΑΤΟ και δυναμικό πληθυσμό με μέσο όρο ηλικίας 34 χρόνια, ενώ ο δικός μας μέσος όρος είναι γύρω στα 45. Αν θες να αγνοήσεις αυτά τα στοιχεία για να το παίζεις πατριώτης, μπορείς να το κάνεις αλλά θα καταλήξεις σε λάθος συμπεράσματα για το ποια είναι και που θέλει να πάει αυτή η χώρα. Αν κάποιος από εμάς πιστεύει ότι μπορεί να μπει στα παπούτσια της Τουρκίας κάνει πολύ μεγάλο λάθος, γιατί αυτό θα αλλοίωνε την ταυτότητά μας."

Η συνέντευξη δόθηκε στην σελίδα iefimerida.gr, κατά την οποία ο Φίλης δεν ξέχασε να πει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλειρηνική, σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών, μια χώρα που μπορεί να αναπτύξει την ήπια ισχύ της, αυτό που αποκαλούμε soft diplomacy.

Δηλαδή, κατά τον Φίλη η πατρίδα μας είναι ικανή μόνο για να ασκήσει μία ήπια διπλωματία! 

Σαν σύγχρονος κοτζαμπάσης ο Φίλης, προβάλλει αδίστακτα μια μικρή και αδύναμη Ελλάδα, φέτος, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821. Αν οι ήρωες είχαν δάσκαλο έναν κάποιο Φίλη, τότε δεν θα είχαμε γεννηθεί εμείς ελεύθεροι. 

Και να ρωτήσουμε τον Φίλη. Τα Σκόπια πόσο δυνατή χώρα είναι, που νίκησαν τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη;

Η ήπια διπλωματία, θα μας φάει! Δηλαδή, η υποχωρητικότητα και ο αυτο-εξευτελισμός! Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου