Ο Μαύρος Αύγουστος του 1922: Οι ανύπαρκτοι στην ιστορία Τούρκοι έσφαξαν κτηνώδικα τον Χρυσόστομο Σμύρνης και τους Έλληνες!


 28/8/2021

Σαν χθες ήτανε, μα και το σήμερα, το 2021, είναι φρικτό, αν αναλογιστεί ο Έλληνας πώς σφαγιάστηκαν οι πρόγονοί του στην Σμύρνη. Πώς σφαγιάστηκε ο Χρυσόστομος της Σμύρνης. Αναλογιστεί;;; 

Αφού ξεχνάμε, να πάρει η ευχή, ξεχνάμε αυτοί που τα μάθαμε έστω και περιληπτικά, έστω και φευγαλέα. Αλλά, το χειρότερο για το έθνος μας, είναι πως υπάρχουν πολλά Ελληνόπουλα που ποτέ δεν θα ξεχάσουν, γιατί, τραγικώς, δεν διδάσκονται την ιερή και αιματοβαμμένη ιστορία μας. 

Ωστόσο, τα δραματικά γεγονότα που άλλαξαν την εθνική μας πορεία,

είναι υπαρκτά και όχι απόρροια νοσηρής φαντασίας, και τις ολέθριες συνέπειές τους τις βιώνουμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή, μέχρι σήμερα. 

Ο Αύγουστος του 1922 ήταν σάβανο για το έθνος μας. Κυνηγημένοι, πετσοκομμένοι, άσιτοι και πάμφτωχοι, οι πρόγονοί μας εκδιώχθηκαν από την προαιώνια ελληνικότατη Σμύρνη μας, την αρχόντισσα των πόλεων, την αρχόντισσα του ελληνισμού μας! 

Μέσα σε μία ημέρα, 27 Αυγούστου του 1922, μπορεί να αποτυπωθεί το δράμα που ήδη εξελισσόταν τον προηγούμενο καιρό. 

Αυτή την φριχτή ημέρα, η Σμύρνη καίεται. Οι Τούρκοι δείχνουν το αληθινό, απάνθρωπο, ζωώδες πρόσωπό τους. 

Ο Χρυσόστομος της Σμύρνης, που θα μπορούσε να είχε δραπετεύσει και να σωθεί, παλικαρίσια και με άφθαστη ελληνοπρέπεια, έμεινε μαζί με το ποιμνίο του. 

Οι Τούρκοι δεν δίστασαν να τον μαχαιρώσουν, να τον κομματιάσουν, να  του ξεριζώσουν την γενειάδα! 

Ο Γάλλος δημοσιογράφος της εφημερίδας Le Temps, Rene Puaux, που βρισκόταν στην Σμύρνη, έγραψε και τα κάτωθι στο βιβλίο του "Ο θάνατος της Σμύρνης":

"Ο στρατηγός Νουρεντίν πασάς, όταν τον έφεραν μπροστά του (τον Χρυσόστομο της Σμύρνης), τον εξύβρισε με αισχρό τρόπο και τον κατηγόρησε για την φιλελληνική του στάση και πρόσθεσε ότι η επόμενη ενέργειά του ήταν να τον παραδώσει στην λαϊκή κρίση. 

Ο Χρυσόστομος λοιπόν παραδόθηκε στον μανιασμένο μουσουλμανικό όχλο. Του ξερίζωσαν την γενειάδα, τον μαχαίρωσαν, διαμέλισαν και έσυραν το σώμα του μέχρι την τουρκική συνοικία, όπου και τον πέταξαν στα σκυλιά..."

Αυτοί ήταν οι Τούρκοι. Αυτοί είναι οι Τούρκοι. Χωρίς ιστορία. Έτσι, έσφαξαν κτηνώδικα τους Έλληνες, για να γράψει η ιστορία ότι υπάρχουν κι αυτοί.

 (Η φωτογραφία είναι από wikipedia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου