Πολλά θαύματα της Μεγαλόχαρης σε μία μέρα, 1969! Καλή Παναγιά Έλληνες!


15/8/2021

Ζούμε στην πιο σάπια εποχή! Δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί, πολιτευτάδες κάνουν ψεύτικους σταυρούς για να μαζέψουν ψήφους, λαϊκοί παρασέρνονται σε μίση και πάθη παρακινούμενοι από το εγώ τους, η πατρίδα γνωρίζει την μία συμφορά μετά την άλλη, ενώ οι πραγματικά πιστοί είναι όλο και πιο λίγοι, όλο και πιο παραγκωνισμένοι από την κοινωνία, ώστε να μην ακούγεται η φωνή τους! Και όμως! Θαύματα μπορούν να γίνουν και σήμερα και η πατρίδα μας μπορεί να σωθεί! Πώς να πιστέψουμε στα θαύματα; Ίσως διαβάζοντας τα παρακάτω θαύματα που συνέβησαν μέσα σε μία ημέρα και τα οποία οποία περιέγραψε στις 16 Αυγούστου του 1969 η εφημερίδα "΄Εθνος":

"Δύο παράλυτοι και μία κωφάλαλος, ξαναβρήκαν την υγεία τους χθες στην Τήνο. Η Μεγαλόχαρη εθεράπευσε μία εικοσάχρονη κοπέλα που από χρόνια ήταν κατάκοιτη, ένα τετράχρονο αγόρι, που είχε γεννηθεί παράλυτο και μία κωφάλαλη. 

Προχθές την νύκτα περίπου 18.000 πιστοί διενυκτέρευσαν γύρω από την Εκκλησία της Μεγαλόχαρης ή κοιμήθηκαν στους λιθόστρωτους δρόμους, προσμένοντας τη λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας. 

Χιλιάδες λαού ένωσαν τις δεήσεις τους με τους συγγενείς των θεραπευθέντων, όταν έγιναν γνωστά τα θαύματα. 

Η Βασιλική Αγγελίδου, 21 ετών, από το Διδυμότειχο, ήταν κατάκοιτη, με παράλυτα τα κάτω άκρα από 7ετίας, όταν της συνέβη ένα ατύχημα. Χθες, την στιγμή που η Εικόνα της Μεγαλόχαρης περνούσε από πάνω της, σηκώθηκε και περπάτησε. 

Είχε γεννηθεί παράλυτος ο 4χρονος Αργ. Μάμαλης (Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, Μάνης 4). Χθες και κείνος, την ώρα που περνούσε η Εικόνα από πάνω του, σηκώθηκε και περπάτησε. 

Χρόνια κωφάλαλη η Ευγενία, σύζυγος Νικ. Βασιλάκα, έφθασε στο νησί από το Ουλμ της Γερμανίας, για να παρακαλέσει την Μεγαλόχαρη να βρει την υγεία της. Πράγματι η Παναγία της έδωσε πίσω το πιο πολύτιμο αγαθό". 

Στις 18 Αυγούστου 1969 το "'Εθνος" περιέγραψε και άλλο θαύμα που έγινε:

"Και τέταρτο θαύμα έγινε την Παρασκευή κατά την εορτή της Μεγαλόχαρης της Τήνου. 

Ο 4ετής Αργύρης Εμμ. Μάναλος, κάτοικος Λιοσίων, παρά την 13ην στάσιν του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ήταν παράλυτος και κατά τα δύο του πόδια. Οι ιατροί του ΠΙΚΠΑ Βούλας τον είχαν χαρακτηρίσει ως ανίατον. Αλλά...

Την 15ην Αυγούστου, την ώρα της περιφοράς της Εικόνας της Παναγίας, εξάπλωσε εις την μέση του δρόμου, που θ΄ ακολουθούσε η λιτανεία και μόλις πέρασε η θαυματουργός Εικόνα ο Αργύρης ηγέρθη αμέσως κι άρχισε να βαδίζει κανονικά. Έτρεξε χαρούμενος και εξάπλωσε και πάλι στο δρόμο, διά να περάσει για δεύτερη φορά η Εικόνα από επάνω του. 

Ο μικρός Μάναλος, ύστερα από 4 χρόνια, περπατά σήμερα κανονικά".

Καλή Παναγιά Έλληνες! Ας μην χάνουμε την πίστη και την ελπίδα μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου