ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Ρήγας Φεραίος στον Πατριωτικό του Ύμνο καλεί τον Αλέξανδρο και τον Λεωνίδα, σελίδα 7


 Ντοκουμέντο από το έτος 1963

Οι αριστεροί και το ΚΚΕ διαστρέβλωσαν συνειδητά τον Επαναστατικό Λόγο του Ρήγα Φεραίου! Ο Ήρωας αυτός δεν ήταν εμπνευστής της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας, όπως τον παρουσίασαν. Αντίθετα, πολεμούσε για την Ελευθερία έχοντας στο πλευρό του Έλληνες και κυρίως Έλληνες της Μακεδονίας μας!
Ο Πατριωτικός του Ύμνος το αποδεικνύει!  


Όταν οι εχθροί του Ελληνισμού διάβασαν το σχέδιο επαναστάσεως του Ρήγα, καταλήφθηκαν από μίσος! Ο Ρήγας και οι συμπολεμιστές του Έλληνες δεν είχαν πιθανότητα να ξεφύγουν της δολοφονίας τους!

Είναι ιδιαιτέρας σημασίας το σχέδιο της επαναστάσεως του Ρήγα Φεραίου, το οποίο διεσώθη εκ των επισήμων πρακτικών της διεξαχθείσης εν Βιέννη παρά των Αυστριακών ανακρίσεως.

Απόσπασμα του σχετικού πορίσματος της ανακρίσεως των ηρώων που τελικά δολοφονήθηκαν:

Να μεταβεί εις την Χερσόνησον του Μορέως  προς τους αυτόθι οικούντας Έλληνας στασιαστάς τους Μανιάτας, απογόνους όντας των αρχαίων Σπαρτιατών.

Να προσελκύσει εις εαυτόν την εμπιστοσύνην, να κηρύξει απανταχού την Ελευθερίαν και έπειτα βοηθούμενος υπ΄ αυτών να ελευθερώσει όλη την Χερσόνησον του Μορέως διά της Βίας από του τουρκικού ζυγού. 

Μετά την απελευθέρωση του Μορέως ήθελεν εισβάλλει στην Ήπειρο να ελευθερώσει και ταύτην την χώραν, να συνενώσει τους Μανιάτας μετά των άλλων Ελλήνων στασιαστών των καλουμένων Κακοσουλιωτών οίτινες οικούσι τα παράλια της Αδριατικής Θαλάσσης. 

Μετά των συνηνωμένων τούτων δυνάμεων να προχωρήσει προς Ανατολάς και έπειτα να ελευθερώσει τας τουρκικάς επαρχίας της Μακεδονίας... 

Ήλπιζε δε ο Ρήγας να κατορθώσει την απελευθέρωση τόσον μάλλον όσον άπαντες οι Έλληνες είναι οπωσδήποτε οπλισμένοι και εχόμενοι προμήθειας τροφών. Είναι δε πρόχειρα χρήματα εις πλουσίας Μονάς. 

Το επαναστατικό έργο του Ρήγα Φεραίου λόγω κυρίως της συμμετοχής σε τούτο των Μακεδόνων, μετά το 1940 μεγάλως και εντέχνως παραποιήθηκε από τους σλάβους και του Κ.Κ. Ελλάδος. Επίτηδες ούτοι διαστρέβλωσαν την αλήθεια και παρουσιάζουν τον Ρήγα Φεραίο ως διεθνιστή σοσιαλιστή και σλαβόφιλο. Διά να τον χρησιμοποιούν δε εις την Ανθελληνικήν προπαγάνδαν, έφθασαν μέχρι σημείου να τον εμφανίσουν ως τον εμπνευστή της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής ομοσπονδίας. 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερον και ανοσιώτερον τούτου ψεύδος. 

Ο Ρήγας Φεραίος Έλλην το γένος, με Ελληνικότατη μόρφωση και συνείδηση, είναι εκείνος ο οποίος πρώτος έθεσε τις βάσεις της Μεγάλης του Έθνους Ιδέας, η οποία καθυβρίζεται από τους σλάβους και το ΚΚΕ. 

Εκείνη την εποχή, οι Σέρβοι δεν έκαναν τίποτα στα Βαλκάνια, οι Βούλγαροι είχαν απωλέσει κάθε εθνισμόν, οι Αλβανοί ήταν τυφλά όργανα της Πύλης. Έπαιρναν χρήματα, κτήματα και τίτλους από τους τούρκους, προκειμένου να σφάζουν και να προδίδουν τους Έλληνες. 

Εκείνη την εποχή, πνευματική και αριθμητική ηγεσία κατείχον μόνο οι Έλληνες. 

Ο Ρήγας σαν γνήσιος Έλληνας προικισμένος με το πατραπαράδοτο φιλελεύθερο και υψηλό εθνικό πνεύμα, δεν παραλείπει στο εγερτήριο σάλπισμά του να απευθυνθεί και σε αυτούς τους βαλκάνιους λαούς, καλώντας τους να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων εις τον υπέρ της ελευθερίας αγώνα. 

Και τους υπενθυμίζει ότι σε αντίθεση με τον σουλτάνο, η Ελλάς τους αλλογενείς δεν τους κάνει δούλους αλλά τους δίδει ελευθερίαν, ισοτιμίαν, πλούτον και τιμάς. 

Οι στενοί συνεργάτες του Ρήγα ήταν μόνο Έλληνες. Τα ποιήματά του και οι προκηρύξεις του μόνον εις την Ελληνικήν εγράφησαν. Αι μεταφράσεις των ξένων συγγραφέων τας οποίας εκυκλοφόρησεν διά την εξύψωσιν του μορφωτικού επιπέδου του Γένους εις την Ελληνικήν εγένοντο. 

Πού λοιπόν βλέπουν οι σλάβοι και το ΚΚΕ έστω και ίχνος μη γνησίου Ελληνισμού εις τον Ρήγαν; 

Πατριωτικός Ύμνος του Ρήγα Φεραίου: Καλεί τον Αλέξανδρο τον Μέγα και τον βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα να δουν πώς μάχονται οι Έλληνες απόγονοί τους: 

Αλέξανδρε τώρα να βγης

από τον τάφο και να ιδής

των Μακεδόνων Πάλην

ανδρείαν την Μεγάλην

πώς τους εχθρούς αυτοί νικάνε

και πώς ορμούνε στην φωτιά. 

Ο Λεωνίδας πού να ζη

με τους τριακόσιους του μαζί

να δη τον Σπαρτιάτην

πώς ρίχνεται σαν άτι

και τρέχει διά την δόξα

με χαρά στην φωτιά. 

Ο Ρήγας Φεραίος με το μοναδικό του έργο απευθύνεται στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς, γιατί αυτούς θεωρεί ικανούς να πολεμήσουν για την Ελευθερία, πατώντας πάνω στα χνάρια των ένδοξων προγόνων τους. 

Συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου