ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι σλάβοι στόχευαν στην Μεγάλη Μακεδονία, χωρίς Έλληνες!Ποια πόλη είναι το Τσάριγκραντ; σελίδα 11


Ντοκουμέντο από το έτος 1963 

Ο σκοτεινός ρόλος καθολικών ιερέων, ώστε να κυριαρχήσει ο πανσλαβισμός!

Ποια είναι η ιερή πόλη του σλαβισμού; 

Ποια πόλη-σύμβολο του Ελληνισμού ονόμασαν οι ρώσοι Τσάριγκραντ

Η πανσλαβιστική ιδέα δεν είναι τέκνον μόνο της Ρωσίας. Ο πρώτος συλλαβών την ιδέαν του πανσλαβισμού είναι ο Δαλματός καθολικός ιερεύς Ορμπίνι, που το 1601 έγραψε το πρώτο πανσλαβικό έργο ιταλιστί "Η ιστορία του βασιλείου των σλάβων"

Αργότερα ακολουθεί ο Κροάτης και καθολικός ιερεύς Γεώργιος Krija Nitch , όστις γράφει διάφορα συγγράμματα πανσλαβιστικής ιδέας και το 1661, στην Μόσχα, εκδίδει το σπουδαιότερο έργο του "Η ιστορία του σλαβισμού"

Η Ρωσία, βέβαια, καλλιέργησε και ενίσχυσε με κάθε αθέμιτο μέσο, όλα τα κινήματα και τις ιδέες που στόχο είχαν την κυριαρχία του σλαβισμού. Δυστυχώς οι σκλαβωμένοι Έλληνες, παρασυρμένοι από προπαγανδιστές, δεν έβλεπαν καθαρά τις ύπουλες προθέσεις των ρώσων, κι έτσι ήλπιζαν ότι θα τους βοηθήσουν στον Αγώνα τους για Ανεξαρτησία. 

Οι ρώσοι για κανέναν λόγο δεν ήθελαν την ανεξαρτησία των Ελλήνων. Αντιθέτως πίστευαν οι βούλγαροι και οι σέρβοι θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα επεκτατικά τους σχέδια. 

Αυτά τα πανσλαβιστικά σχέδια έγιναν ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση στο πανσλαβιστικό συνέδριο του 1867 (τον Μάιο), όπου έλαβαν μέρος 75 αντιπρόσωποι όλων των σλαβικών φυλών του κόσμου. 

Το συνέδριο διεξήχθη εν μέσω έξαλλου ενθουσιασμού. Ο ρώσος συγγραφεύς Ιουλιανός Claczko περιέγραψε: 

"...Πολλά ενθουσιώδη ελέχθησαν κατά τας ημέρας εκείνας. Επιτέλους έπειτα από πολλών αιώνων διασποράν, τα μέλη της Μεγάλης Σλαβικής Οικογένειας συνηθροίζοντο διά πρώτην φοράν εις την ιεράν πόλιν του σλαβισμού, την Μόσχα, ίνα ακούσωμεν από στόματος αλλήλων το μέγα απόρρητον της σλαβικής δυνάμεως. 

Κατά τας επισήμους εκείνας ημέρας εκηρύσσετο το δόγμα της πανσλαβιστικής ιδέας του ενός και μόνον έθνους υπό την αιγίδα της Μεγάλης Ρωσίας. 

Η σλαβική ιδέα κατακτώσα τον κόσμον, απορροφώσα τα πάντα, αφομοιούσα εις τον οργανισμόν της αλλογενή στοιχεία, θα αποκαλύψη εν τη Ιστορία ενότητα οίαν ουδέποτε μέχρι σήμερον αντελήφθη η ανθρωπότης". 

Η Κωνσταντινούπολη εκηρύχθη εν ομοφωνία σλαβική πόλις υπό τας ενθουσιώδεις ιαχάς του συνεδρίου και απεκλήθη Τσάριγκραντ. 

Οι ρώσοι επεδίωκαν με κάθε τρόπο να εγκαθιδρύσουν την ρωσική-σλαβική αυτοκρατορία, στην θέση της οθωμανικής. Μαζί με την Μόσχα, μία ακόμη πόλη θα ήταν ισχυρή, η Κωνσταντινούπολη που πλέον όλοι θα την αποκαλούσαν Τσάριγκραντ. 

Για την πανσλαβική επικράτηση οι ρώσοι χρησιμοποίησαν τους βούλγαρους. Τους έβαλαν μπροστά, προκειμένου να δημιουργηθεί η Μεγάλη Μακεδονία, στην οποία θα εξαλείφονταν κάθε στοιχείο ελληνικό. Και φυσικά θα εξοντώνονταν οι Έλληνες. 

Για την εξόντωση των Ελλήνων και την αρπαγή της Μακεδονίας, εργάστηκαν για χρόνια και με κάθε δόλιο τρόπο οι ρώσοι. Και φυσικά και ο πανσλαβιστής στρατηγός κόμης Ιγνάτιος που τοποθετήθηκε το 1862 ως πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου