Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Οι ανεμβολίαστοι είναι μορφώματα


22/10/2021

Μπορεί ένας Μητροπολίτης να βρίζει και να καταδικάζει έναν συνάνθρωπό του; Μπορεί να τον μετατρέπει από άνθρωπο σε μόρφωμα; 

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έγραψε πριν λίγο καιρό ένα άρθρο σε γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα, με θέμα τα εμβόλια κατά του κορωνα-ιού. Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές ιστοσελίδες και σήμερα υπάρχει σε γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης.

Στο κείμενό του καταδικάζει απερίφραστα, με σκληρή και απολυταρχική γλώσσα, όλους εκείνους που είναι κατά των εμβολίων. 

Είναι μορφώματα, ακροδεξιά ή ακροαριστερά. Υπερσυντηρητικά και θρησκόληπτα. 

Αυτή είναι η ουσία του κειμένου του. 

Όποιος φοβάται τις παρενέργειες, παύει να είναι άνθρωπος. Είναι μόρφωμα. Πόσο προσβλητικό είναι αυτό, όταν λέγεται από έναν άνθρωπο που είναι ταγμένος να υπηρετεί τον Υιό του Θεού. 

Και τι είπε ο Χριστός; Μην κρίνεις, για να μην κριθείς!

Δυστυχώς, βιώνουμε όλοι μια φρικτή πραγματικότητα. Εκτός από τον κίνδυνο του κορωνα-ιού, τον οποίο κανείς δεν αρνείται, ο άνθρωπος που φοβάται για την υγεία του και δεν εμβολιάζεται, κατατάσσεται αυτόματα σε θρησκόληπτο, από τον οποίο κινδυνεύει η δημοκρατία και ο πολιτισμός της Ελλάδας!

Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται έχει άδικο. Ένας Μητροπολίτης έχει ηθικό χρέος να σταθεί κοντά στον παραπλανημένο, να τον νουθετήσει σωστά, να συγχωρήσει τα λάθη του. Και όχι να τον ξεγράψει από άνθρωπο. 

Φρικτοί καιροί αυτοί που μας έτυχε να ζούμε, απίστευτα φρικτοί... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου