Κατακαημένε Ελληνισμέ! Οι Τούρκοι καταστρέφουν εκκλησιές κι αρπάζουν περιουσίες, τώρα, ενώ ο Κικίλιας τους φέρνει στην Ελλάδα για τουρισμό!


 19/11/2021

Οι Τούρκοι καταστρέφουν εκκλησίες, αρπάζουν εκκλησιαστικές και πολιτιστικές περιουσίες, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός τουρισμού Κικίλιας υπογράφει στην Σμύρνη συμφωνία με τους Τούρκους για ανταλλαγή τουριστών! Κατακαημένε Ελληνισμέ! 

Σχετικά με την καταστροφή και καταπάτηση εκκλησιαστικών περιουσιών της Τενέδου, από το τουρκικό κράτος, σε αντίθεση με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Αυτό είναι το θέμα για το οποίο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απηύθυνε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού προηγήθηκε σχετική ερώτηση από τον Νικήτα Κακλαμάνη, Αντιπροέδρου της Βουλής. 

Την καταγγελία για την καταστροφή των εκκλησιών από τους Τούρκους έκαναν οι εκπρόσωποι του Ελληνισμού στην Τένεδο.

"Εκπρόσωποι του Ελληνισμού στην Τένεδο, κατήγγειλαν στη Βουλή των Ελλήνων, στις 20 και 21/10/2021, ότι στο νησί καταπατείται η εκκλησιαστική περιουσία και καταστρέφεται η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, καθώς γκρεμίζονται ξωκλήσια και δεν επιστρέφονται στην Εκκλησία του νησιού οι ιδιοκτησίες της. Συγκεκριμένα, από τους 120 τίτλους που κατείχε η Εκκλησία του νησιού, ανάμεσά τους και σχολικά κτήρια, έχουν επιστραφεί, μέχρι σήμερα, οι 27 και από αυτούς τους 2, για τους 12 εκκρεμεί δικαστική διαμάχη.

Η δραστηριότητα αυτή του τουρκικού κράτους, στην Τένεδο, συνιστά παραβίαση των  διατάξεων της Συνθήκης της Λωζάνης, καθώς καταστρέφονται μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, καταπατώνται και δεν επιστρέφονται οι εκκλησιαστικές περιουσίες, ενώ το ελληνικό στοιχείο πιέζεται και με τρόπο κεκαλυμμένο απειλείται με εξάλειψη.   

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η Επιτροπή:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Τενέδου;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να επιστραφούν από το τουρκικό κράτος στην Εκκλησία του νησιού, οι ιδιοκτησιακοί τίτλοι που δικαιωματικά της ανήκουν;" 

 Άννα, μήπως να ρωτήσεις πρώτα τον Βασίλη για τα μέτρα προστασίας των μνημείων μας; Να το θέσει ως όρο για να μας φέρει εδώ Τούρκους τουρίστες. Λέμε τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου