Για ένα πουκάμισο αδειανό: Μακάρι να ζούσε η Ελένη Τοπαλούδη και να μην βλέπαμε ποτέ το άδειο ρούχο της...

23/11/2021

Η κακοποιημένη και δολοφονημένη 20χρονη φοιτήτρια από το Διδυμότειχο Ελένη Τοπαλούδη είναι πια στους ουρανούς. Και πίσω της άφησε κάποια ρούχα, άδεια από το άλλοτε σφριγηλό νεανικό κορμί της. 

Οι γονείς της κάθε μέρα, κάθε στιγμή, υποφέρουν. Αλλά, δεν αρνήθηκαν να δώσουν μια φορεσιά της αγαπημένης τους κόρης στην έκθεση που διοργανώνεται σε παγκόσμια βάση, με τίτλο "She's gone" και είναι αφιερωμένη σε γυναίκες που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης αναφορικά με το καίριο ζήτημα της δολοφονίας γυναικών. 

Η έκθεση ξεκίνησε από το Ισραήλ και ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα βρίσκεται μέχρι 25 Νοεμβρίου. Την επόμενη χρονιά τέτοια εποχή θα καταλήξει στην Νέα Υόρκη στην έδρα του ΟΗΕ. 

 Τα ρούχα των κακοποιημένων και δολοφονημένων γυναικών συνοδεύονται και από την φρικτή ιστορία που βίωσαν, μέχρι να τις βρει ο θάνατος. 

Η δική μας Ελένη συμμετέχει δυστυχώς και αυτή στην έκθεση. Να θυμίσουμε ότι η Ελένη είχε βιαστεί ομαδικώς και δολοφονηθεί στην Ρόδο από τον Αλέξανδρο Λούτσαϊ και τον Μανώλη Κούκουρα.

 Οι γονείς της Ελένης, ο κ. Τοπαλούδης και η κ. Αρμουτίδου, δήλωσαν ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση να παραχωρήσουν στην έκθεση τα ρούχα της κορούλας τους, αλλά το έπραξαν γιατί συμβολίζουν αυτά τα άδεια ρούχα κάθε κακοποιημένη γυναίκα στην Ελλάδα. 

Έτσι, αντί να πραγματοποιηθεί το όνειρο της Ελένης να ταξιδέψει στον κόσμο μετά τις σπουδές της, ταξιδεύουν τα άδεια ρούχα της. Τραγικό.

(Η φωτογραφία είναι από reportal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου