Η Κυρά του Δέλτα, Άρτεμις Παπακωστίδου! Ζηλεύουμε την λεβεντιά σου!

9/11/2021

Η Κυρά του Δέλτα φυλάει Θερμοπύλες! Πόσοι θα μπορούσαμε να ζούμε κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα; Ελάχιστοι! Αλλά, οι περισσότεροι την ζηλεύουμε για την λεβεντιά της!

Η Άρτεμις Παπακωστίδου ζει εδώ και 40 χρόνια

σε καλύβα στο Δέλτα του Έβρου, μαζί με τον άντρα της κ. Νίκο. 

Με αυταπάρνηση και ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα, υψώνει την Σημαία μας, ώστε να είναι ορατή στην τουρκική πλευρά. Φυλά Θερμοπύλες, μαζί με τον κ. Νίκο, για 365 ημέρες και νύχτες. 

Όποιος βρεθεί στο Δέλτα του Έβρου και φθάσει στην καλύβα της, βρίσκει φιλοξενία και βοήθεια από την μεγάλη αυτή Ελληνίδα που έχει πολλά να διηγηθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες που ζουν στα σύνορα. Όπως, για παράδειγμα, οι απειλές και οι εκφοβισμοί που εξαπολύονται από την τουρκική πλευρά στους Έλληνες που ψαρεύουν στα ελληνικά νερά! 

Η πανώρια αυτή Ελληνίδα, η Άρτεμις Παπακωστίδου, τιμήθηκε από τον σύλλογο Αινήσιο Δέλτα με τον τιμητικό τίτλο ως η Κυρά του Δέλτα, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης. 

Μήπως θα έπρεπε η ελληνική πολιτεία, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, να απονείμει ύψιστες τιμές σ΄ αυτήν την γνήσια Ελληνίδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου