Χρήστος Ζούπας, γιατρός Γ. Τράγκα, τηρεί τον όρκο του Ιπποκράτη;


14/12/2021

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας έχασε την μάχη και πέθανε από επιπλοκές του κορωνα-ιού. Έχει το δικαίωμα ο προσωπικός του γιατρός, Χρήστος Ζούπας, να μιλά δημοσίως για τον ασθενή του; 

Ο κ. Ζούπας μίλησε στην κρατική τηλεόραση και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή για τον Γιώργο Τράγκα. Τόνισε ότι δεν έκανε το εμβόλιο, με αποτέλεσμα ο ασθενής να έχει γρήγορη κατάρρευση από τον κορωνα-ιό, και έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς του. 

Αναφέρθηκε και στον σακχαρώδη διαβήτη που αντιμετώπιζε ο Γιώργος Τράγκας. Κι γι΄ αυτό το θέμα μίλησε με πολλές λεπτομέρειες, στο πνεύμα ότι πρέπει να ακολουθείται ευθύς εξαρχής ινσουλινο-θεραπεία, για να μπορεί να ζει πολλά χρόνια ο διαβητικός. 

Τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος του ανθρώπου που αρνείται να εμβολιαστεί κατά του κορωνα-ιού. Ήταν σε μια παρέα ο Γιώργος, και όλοι τους δεν ήθελαν το εμβόλιο, δεν μπορώ να το καταλάβω, δήλωσε ο γιατρός Ζούπας. 

Τίθεται ερώτημα ηθικής φύσεως: Επιτρέπεται ένας γιατρός να μιλά δημοσίως για την υγεία του ασθενούς του, την ημέρα του θανάτου αυτού του ασθενούς, και φωνάζοντας: Εμβολιαστείτε για να σωθείτε; 

Τηρείται ο όρκος του Ιπποκράτη; Ή γίνεται ελαστικός, άλλοτε τηρείται κι άλλοτε καταπατείται, κατά το δοκούν; 

Από σεβασμό στην οικογένεια του νεκρού, δεν θα έπρεπε να μιλήσει, όχι σήμερα... Γιατί τόση βιασύνη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου