Mαντάμ Γιασμίνκα Πάβλοφσκα: Υπάρχει "μακεδονική μειονότητα" και οι Σκοπιανοί είναι παραπλανημένοι Βούλγαροι

Ο σοβαρός που σέβεται τους Σκοπιανούς

21/1/2022

Κι ενώ ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης σέβεται, εξαιτίας της σοβαρότητάς του, την "συμφωνία των Πρεσπών", οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι συνεχίζουν να συγκρούονται αλύπητα για το ποιος είναι "Μακεδόνας", που ανήκει στο "μακεδονικό έθνος" και μιλά την "μακεδονική γλώσσα".

Έτσι, η μαντάμ Γιασμίνκα Πάβλοφσκα, σχολιαστής στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης των Σκοπίων "Nova Makedonija", έγραψε προσφάτως ότι οι Σκοπιανοί είναι παραπλανημένοι Βούλγαροι, δηλαδή είναι Βούλγαροι που ξέχασαν ποιοι είναι!...  (Προσέξτε και το όνομα της εφημερίδας)

 Κατά την Πάβλοφσκα, "η μοναδικότητα του μακεδονικού έθνους αντιπροσωπεύεται από τους "Μακεδόνες" που ζουν στο κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και εκείνους της γειτονιάς (αν και είναι πολίτες γειτονικών χωρών) καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το δικαίωμα του καθενός από αυτούς, όπου κι αν υπάρχει "μακεδονική μειονότητα", απηχεί την εθνική τους ταυτότητα παντού και πάντα".

 Αργά και σταθερά, εγείρεται θέμα και από τους Σκοπιανούς και από τους Βούλγαρους "μακεδονικής μειονότητας". Να δούμε πότε η σοβαρότητα του πρωθυπουργού θα του επιτρέψει να δει την επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που ασκεί, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του προκατόχου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου