Σαν σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Δυστυχώς αποτύχαμε... Θα περάσουμε στην αιώνια ανυπαρξία;


4/2/2022

Η λαχτάρα και η αγωνία έκαιγαν τα πνευμόνια μας, η στεναχώρια είχε φωλιάσει στην καρδιά μας, μα  η ελπίδα γινόταν αρχόντισσα εκείνες τις ώρες!

Πρέπει να τα καταφέρουμε, ούρλιαζε μέσα μας η φωνή του έθνους! 

Είχε ήδη προηγηθεί το τεραστίων διαστάσεων συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, αυτό που η τότε κυβέρνηση του Τσίπρα με κάθε τρόπο και μέσο υποτιμούσε! 

Καμία κούραση, κανένας αστυνομικός με βλοσυρό πρόσωπο, κανένα εμπόδιο για να μην φτάσουμε στο Σύνταγμα, δεν ήταν ικανό να μας σταματήσει.

Συγκεντρωθήκαμε, λοιπόν, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Μια Γαλανόλευκη Λαοθάλασσα είχαμε γίνει όλοι, με τις φωνές του Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων να μας καθοδηγούν και με την αρχαία προσταγή του Μεγαλέξανδρου να λάμπει στα πρόσωπά μας. 

Ούτε οι ρίψεις χημικών ούτε οι βίαιοι χαρακτηρισμοί της εξουσίας που με κάθε τρόπο και μέσο μας υποτιμούσε, τίποτα μα τίποτα δεν ήταν ικανό να ανακόψει την ορμή μας. 

Από ολόκληρη την Ελλάδα Έλληνες, αδέρφια είχαμε γίνει οι πατριώτες εκεί, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Αλλά, η πρωτεύουσα δεν μας ήθελε! Ήμασταν σαν ανεπιθύμητοι πρόσφυγες στον ίδιο μας τον τόπο! Ήμασταν σαν τέρατα στα μάτια των εξουσιαστών που το έπαιζαν, και μέχρι σήμερα το παίζουν, δημοκράτες. Ήμασταν, κι ακόμα είμαστε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι Έλληνες που πρέπει να τσαλαπατηθούν, για να μπορούν οι σλάβοι να ονομάζονται "Μακεδόνες" που μιλούν την "μακεδονική γλώσσα".

Δυστυχώς, αποτύχαμε, εκεί, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Και από τότε, τριγυρνάμε με σκυμμένα τα κεφάλια στους ιερούς τόπους της Μακεδονίας μας. Χάσαμε το γέλιο μας, η ελπίδα μας κατέρρευσε σαν χωμάτινος πύργος στην άμμο, η φωνή μας πνίγηκε μέσα στην σαπίλα την ανθελληνική. 

Αλλά, έρχεται, ελπίζω, ο καιρός που θα αποτινάξουμε από πάνω μας τα τραγικά μας λάθη, για να μπορέσουμε να ορθώσουμε ξανά το κεφάλι μας. 

Δεν χάσαμε μια μάχη. Χάσαμε τον πόλεμο. Ωστόσο, έναν πόλεμο, ένας καινούργιος μπορεί να τον διαδεχθεί. 

Ναι, έρχεται ο καιρός να αναστήσουμε την Μακεδονία μας. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, δεν γίνεται να χαθεί στην αιώνια ανυπαρξία η Ελληνική μας Μακεδονία. 

Νίκη Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου