Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος βρίζει τον Μακαριστό Χριστόδουλο! Και νεκρό, τον μισούν, οι τάχα χριστιανοί!


5/2/2022

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης και τέως Ζακύνθου Χρυσόστομος βγάζει την χολή του, βρίζει κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου. Πώς να χαρακτηρίσεις έναν παπά που βρίζει νεκρό παπά; Όσα είπε είναι κατάπτυστα, και βέβαια, μόνο χριστιανικά δεν είναι: 

"Ο Ιερώνυμος θα έπρεπε να είχε γίνει την εποχή που έγινε ο Χριστόδουλος. Ως διάδοχος του Σεραφείμ. Άνθρωπος που διακρίνεται για τη σεμνότητά του. Έχει μια ταπείνωση που σε σκλαβώνει. Ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος παρουσίαζε έναν δυναμισμό, ο οποίος δυναμισμός έβλαψε την Εκκλησία. Και αυτό επειδή δεν διέθετε την απαραίτητη, για το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου, σεμνότητα. Επιθυμούσε μπαλκόνι. Του άρεσε το συλλαλητήριο. Και  πάρα πολλές φορές αποδείχθηκε ότι στο τέλος έκανε κωλοτούμπες... "

Όλα αυτά τα είπε στην συνέντευξή του στον Δανίκα, στο πρώτο θέμα. Και οι δύο είναι κατευχαριστημένοι με τον εαυτό τους και τα ανταλλασσόμενα λόγια τους. 

Μεταξύ άλλων, ο Χρυσόστομος καταδίκασε τους ανεμβολίαστους ιερείς και πρότεινε την απόλυση τους, εάν δεν εμβολιαστούν. Επίσης πρότεινε την απόλυση κάθε γιατρού ή άλλου δημόσιου λειτουργού, που παραμένει ανεμβολίαστος. 

Κατά τα άλλα, ζητά ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους!

Πόσο μένος, πόσο μίσος, κατά του μακαριστού Χριστοδούλου, τόσα χρόνια μετά τον θάνατό του! Ήταν αυτός που έφερε τους νέους στην Εκκλησία και  ήταν αυτός που μίλησε για την Μακεδονία μας, που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις. 

Και είναι ο Χρυσόστομος και ο Ιερώνυμος που διώχνουν με την άκαμπτη συμπεριφορά τους, τους Έλληνες από την Εκκλησία, και είναι αυτοί που ΔΕΝ υπερασπίστηκαν την Μακεδονία μας, παρά συμφώνησαν με την καταδίκη της. 

Αιδώς, είναι μια πολύ μικρή λέξη για να χαρακτηρίσει τον Χρυσόστομο, και τον Ιερώνυμο, πάρα πολύ μικρή λέξη!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου