Η αμερικανική πρεσβεία έσβησε ντοκουμέντα για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία


27/2/2022

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο δεν θέλει να γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία. 

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία εξαφάνισε το Σάββατο από την ιστοσελίδα της όλα τα ντοκουμέντα του Πενταγώνου που καταδείκνυαν την χρηματοδότηση βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία. Αυτό γράφει η δημοσιογράφος Dilyana Gaytanzhieva στο λογαριασμό της στο twitter, όπου έχει αναρτήσει και όσα ντοκουμέντα κατάφερε να βρει. 

Επίσης, το προσωπικό της πρεσβείας ξέχασε αρχικά να απομακρύνει ένα ντοκουμέντο που καταδεικνύει ότι το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί δύο νέα βιολογικά εργαστήρια στο Κίεβο και στην Οδησσό. 

Η δημοσιογράφος πρόλαβε να το σώσει και να το ανεβάσει στον λογαριασμό της https://t.co/bcSGTvuFBq pic.twitter.com/p5OzRvI9yx

Η Ουκρανία δεν έχει κανέναν έλεγχο σε στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια. Δεν επιτρέπεται στην ουκρανική κυβέρνηση να δημοσιεύει ευαίσθητα δεδομένα αυτών των βιολογικών εργαστηρίων. 

Ένα από αυτά τα εργαστήρια βρίσκεται στο Charkow, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Τον Ιανουάριο του 2016 πέθαναν μέσα σε δύο ημέρες τουλάχιστον 20 Ουκρανοί στρατιώτες εξαιτίας ενός ιού που έμοιαζε με την γρίπη. 

Άλλοι 200 στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η ουκρανική κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως καμία δήλωση γι΄ αυτούς τους θανάτους των στρατιωτών της. 

Ηπατίτιδα Α ξέσπασε το 2018 κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες στην νοτιοανατολική Ουκρανία, εκεί όπου βρίσκονται πολλά από αυτά τα βιολογικά εργαστήρια. Τον Ιανουάριο του 2018 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στην πόλη Mykolajiv 37 άνθρωποι με ηπατίτιδα Α. Η αστυνομία ξεκίνησε σχετική έρευνα. Στην ίδια πόλη, το 2015, μολύνθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι με χολέρα. 

Το καλοκαίρι του 2017 στην πόλη Zaporizhzhya μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ηπατίτιδα Α 60 άνθρωποι. Τον Ιούνιο του 2017 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 19 παιδιά από ένα ορφανοτροφείο με ηπατίτιδα Α. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ανακοινώθηκαν και στην πόλη Charkow πολλά περιστατικά με ηπατίτιδα Α. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία είχαν ιδρύσει από κοινού ένα επιστημονικό και τεχνολογικό κέντρο στην Ουκρανία, το STCU. Τα τελευταία 20 χρόνια το STCU έχει επενδύσει πάνω από 285 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 1850 επιστημονικά προγράμματα, που εκτελούνται από επιστήμονες οι οποίοι παλαιότερα ήταν υπεύθυνοι και εργάζονταν για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής. Αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν και στην ιστοσελίδα http:dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου