Αμερικανός συνταγματάρχης Μακγκρέγκορ: Η Ρωσία προκαλεί στην Ουκρανία μικρότερες ζημιές από αυτές που προκαλέσαμε εμείς το 1991 και το 2003!


7/3/2022

Ο Ζελένσκι είναι μαριονέτα και θέτει σε "περιττούς κινδύνους" τον ουκρανικό λαό, αφού επιλέγει να επιμηκύνει τον πόλεμο με την Ρωσία, υποστήριξε στην τηλεοπτική εκπομπή Fox Business, ο Αμερικανός συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, 

που πια είναι συνταξιούχος, αλλά και κυβερνητικός αξιωματούχος, συγγραφέας και σχολιαστής τηλεόρασης. 

Στην ερώτηση, γιατί ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιτέθηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο στην πόλη Ζαπορίζια, ο Μακγκρέγκορ απάντησε ότι ο σκοπός του δεν ήταν να καταστρέψει το πυρηνικό εργοστάσιο, αλλά να μπορεί να παρατηρεί τις κινήσεις των ουκρανικών στρατευμάτων που είχαν αναμειχθεί με τον αστικό πληθυσμό για να αποφύγουν την ολοκληρωτική εξόντωσή τους. 

"Οι Ρώσοι αναγκάζουν τις υπόλοιπες ουκρανικές στρατιωτικές ομάδες να οπισθοχωρήσουν, αυτές που κρύβονται μέσα στις πόλεις, γιατί δεν έχουν ούτε αεροπορική υποστήριξη ούτε υλικοτεχνική υποδομή", δήλωσε ο Μακγκρέγκορ. "Δηλαδή, τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τον λαό, για να ξεφύγουν της καταστροφής". 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Stuart Varney, αν ο Πούτιν σκοπεύει να καταστρέψει ολοκληρωτικά την χώρα, απάντησε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο σκοπός του Πούτιν. Κάνει όσα μπορεί για να απομακρύνει τους Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά, μέχρι τώρα είναι αξιοσημείωτο ότι έχει προκαλέσει πολύ μικρές ζημιές, υποστήριξε ο Μακγκρέγκορ. "Πολύ μικρότερες ζημιές από αυτές που προκαλέσαμε εμείς το 1991 και το 2003 στο Ιράκ". 

Κατά την γνώμη του Μακγκρέγκορ, ο Ζελένσκι δεν μπορεί να αποφύγει την ήττα. "Οι Ρώσοι έχουν καταστήσει ξεκάθαρο ότι θέλουν μία ουδέτερη Ουκρανία. Η Ρωσία δεν θέλει να έχει υπό την κατοχή της την Ουκρανία, θέλει μόνο να καταστρέψει τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις". 

Ο Μακγκρέγκορ επέμενε ότι ο Ζελένσκι είναι μία "μαριονέτα" της Δύσης, που οδήγησε σε περιττούς κινδύνους ένα μεγάλο μέρος του λαού του, ενώ ταυτόχρονα επιμηκύνει τον πόλεμο με την βοήθεια της προπαγάνδας. Οι περισσότερες ειδήσεις που έχουμε από την Ουκρανία, μέσα σε 24 με 48 ώρες αποδυναμώνονται, γιατί είναι ψεύτικες. 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν ο ουκρανικός λαός θα δει στο πρόσωπο του Ζελένσκι έναν ήρωα, ο Μακγκρέγκορ απάντησε: "Όχι, αυτός ο άντρας δεν έχει τίποτα ηρωικό πάνω του". (Πηγή:uncutnews.ch)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου