Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Αναβαθμισμένος ο ρόλος του Ερντογάν που πατά σε δύο βάρκες...

7/3/2022

Οι Τούρκοι είναι φίλοι και με τους μεν και με τους δε, και η Δύση της αποδίδει ξεχωριστά προνόμια. Η Ελλάδα, μάλλον, αυτοπαγιδεύτηκε!

Σε μια προστατευόμενη περιοχή βόρεια της πόλης Brest στην Λευκορωσία, στα σύνορα με την Πολωνία, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση Ρώσων και Ουκρανών, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός. 

Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο σύμβουλος του Πούτιν Medinski και από την πλευρά των Ουκρανών μεταξύ άλλων ο υπουργός άμυνας Resnikow. 

Το σημείο που συμφώνησαν οι δύο πλευρές είναι να συναντηθούν εκ νέου, την Πέμπτη, σε τουρκικό έδαφος και συγκεκριμένα στην Αττάλεια. 

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου δήλωσε σχετικά: "Οι δύο υπουργοί ξεκάθαρα ζήτησαν να λάβω μέρος στην συνάντησή τους. Πρόκειται στην ουσία για μια τριμερή συνάντηση, στις 10 Μαρτίου. Ελπίζουμε ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει σημείο καμπής". 

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Τουρκίας στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο προέκυψε μετά και την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλλει ώστε να επιλυθούν ειρηνικά τα προβλήματα των δύο χωρών. (Πληροφορίες από de.euronews.com)

Καθίσταται σαφές ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός που έστειλε, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας, και όπλα στην Ουκρανία, έθεσε εαυτόν και την χώρα μας εκτός του γεωστρατηγικού παιχνιδιού, ενώ ο Ερντογάν που πατά σε δύο βάρκες, και με την Ουκρανία και με την Ρωσία, ενδυνάμωσε την θέση του. Τις συνέπειες βέβαια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής θα τις πληρώσει, ποιος άλλος, ο λαός... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου