Ένα θαύμα της Παναγίας που σήμερα εορτάζει, αλλά η πρόεδρος Σακελλαροπούλου το "ξέχασε"...


25/3/2022

Η πρόεδρος Σακελλαροπούλου σήμερα, στον χαιρετισμό της για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821, παρέλειψε τρανταχτά να προσθέσει στον λόγο της τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι δεν αποδέχεται την σημερινή διπλή εορτή των Ελλήνων. Αγνόησε επιδεικτικά με τον λόγο της την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων στην Παναγία. 

Ωστόσο, εορτάζουμε σήμερα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Για την Παναγία λοιπόν θα μιλήσουμε εδώ, και συγκεκριμένα για ένα θαύμα της στο οποίο παραπέμπει η εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας. Σ΄ αυτήν την εικόνα βλέπουμε ένα πιθάρι. Γιατί; 

Σ΄ αυτή την ολόσωμη μορφή της Παναγίας, κάποια στιγμή, ένας ζωγράφος πρόσθεσε το πιθάρι από το οποίο φαίνεται να τρέχει υγρό. Το πιθάρι θέλει να θυμίζει στους ανθρώπους το θαύμα της Παναγίας: 

Η Μονή Παντοκράτορος κάποτε εστερείτο από τα αναγκαία τρόφιμα. Ο Ηγούμενος πήγε μπροστά στην Εικόνα και παρακαλούσε την Μητέρα του Χριστού μας να βοηθήσει το Μοναστήρι. Γονατιστός έλεγε:

"Πρεσβεία θερμή και τείχος απροσμάχητον, ελέους πηγή, του κόσμου καταφύγιον. Εκτενώς βοώμεν σοι. Θεοτόκε Δέσποινα πρόφθασον, κει εκ κινδύνων λύτρωσαι ημάς, η μονή ταχέως προστατεύουσα".

Η νύχτα είχε περάσει και ο αγαθός Ηγούμενος κουράστηκε ψάλλοντας. Πήγε στο κελλί του και κοιμήθηκε. 

Στον ύπνο του όμως παρουσιάσθηκε η Θεοτόκος και του είπε:

-Ησύχασε, παιδί μου. Η δέησις σου ακούστηκε. Και η Μονή δεν θα στερηθεί από τίποτε. 

Το πρωί φθάνει ο δοχειάρης (αποθηκάριος) και του λέγει χαρούμενος.

-Άγιε Ηγούμενε, βρήκα σήμερα όλα τα πιθάρια γεμάτα λάδι και τα αμπάρια, που είχαν αδειάσει, γεμάτα τρόφιμα!

Ο Ηγούμενος τότε έκαμε τον σταυρό του. Σήκωσε χέρια και μάτια στον ουρανό και είπε:

"Ω θαυμαστά τα έργα Σου Θεοτόκε Παρθένε..." (Πηγή: Θαύματα της Παναγίας, Χαραλάμπους Δ. Βασιλόπουλου, Αρχιμανδρίτου(+), εκδ. Ορθόδοξου Τύπου, Αθήναι 2015).

Στα θαυμαστά έργα της Παναγίας, την οποία σήμερα τιμούν οι Έλληνες πιστοί, δεν πιστεύει η πρόεδρος Σακελλαροπούλου. Θα μπορούσε όμως να αναφερθεί στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δείχνοντας σεβασμό στην διπλή σημερινή γιορτή. Γιατί δεν εκπροσωπεί από της θέσεως της τον εαυτό της, αλλά έναν ολόκληρο θεσμό και το έθνος το ελληνικό. Προφανώς αυτό το γεγονός την αφήνει παγερά αδιάφορη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου