100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή: Απύθμενη πρόκληση η Ημερίδα Τούρκων για τις "φρικαλεότητες" των Ελλήνων στην Μικρά Ασία

 

12/4/2022

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και οι Τούρκοι διοργάνωσαν ημερίδα για τις «φρικαλεότητες των Ελλήνων»!

Και ενώ οι περισσότεροι εξ ημών θεωρούμε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν ελάχιστα, για να μην πούμε τίποτα, για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα της Ανατολής, στις αρχές του 20ού αιώνα, υπάρχουν κάποιοι που τους δίνουν τα εύσημα. Ποιοι είναι αυτοί; Μα, οι γείτονες που στήνουν ανθελληνικά συνέδρια για να αποδείξουν τα «εγκλήματα των Ελλήνων στην Ανατολία και τις σφαγές που έκαναν εκεί»!

Όπως υποστήριξαν Τούρκοι καθηγητές, σε πρόσφατη ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μαύρης Θάλασσας και σε συνεργασία με το υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ατατούρκ» της Σαμψούντας, το πραγματικό θύμα εκείνης της περιόδου ήταν οι Τούρκοι και όχι οι Έλληνες.

Η δρ Nilüfer Erdem από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, ο δρ Çağla Tagbat από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, ο δρ Neval Konuk Halaçoğlu και άλλοι Τούρκοι καθηγητές παρουσίασαν 43 έγγραφα που υποτίθεται αποδεικνύουν τα «εγκλήματα των Ελλήνων».

Ο δε πρόεδρος της διοργανώτριας Ομοσπονδίας Salih Meriç είπε πως «το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού έχει επενδύσει 1.800.000 ευρώ συν ΦΠΑ, δηλαδή περίπου 30 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, για να προωθήσει αυτό που οι Έλληνες αποκαλούν Μικρασιατική Καταστροφή. Θα πραγματοποιηθούν πολλές μελέτες όπως παιδιά, νεολαία, ακαδημαϊκές σπουδές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες».

Αναφερόμενος προφανώς στα ποντιακά και μικρασιατικά σωματεία, είπε ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά και πρέπει αντίστοιχες τουρκικές ΜΚΟ να αυξήσουν τις ακαδημαϊκές και καλλιτεχνικές τους εργασίες για να αντικρούσουν τις ελληνικές θέσεις. Μάλιστα ζήτησε την ίδρυση ινστιτούτου που θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των ισχυρισμών για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σε κάποιο από τα πανεπιστήμια της Σαμψούντας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας υπήρξε ανακοίνωση και για επικείμενες δράσεις το διήμερο 21-22 Μαΐου, στη Σαμψούντα. Πηγή: pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου