Μακεδονομάχος ΖΗΣΗΣ ΒΡΑΚΑΣ: Πρέπει να μείνω ζωντανός για την Μακεδονία μας! Αλίμονο, τον έπνιξαν μόνο οι προδοσίες του 21ου αιώνα...

12/4/2022

Τον Μακεδονομάχο ΖΗΣΗ ΒΡΑΚΑ τον έπνιξε η δυσοσμία της προδοσίας, χρόνια και χρόνια μετά τους ηρωικούς αγώνες του για την Απελευθέρωση της Ιερής Μάνας Γης!

"Ζήση, ξύπνα ωρέ, έρχονται καταπάνω σου, καμιά εικοσαριά είναι, τούρκοι και βούλγαροι μαζί! Άρπαξε το τουφέκι σου και τράβα στο βουνό. Ανάθεμά σε! Τώρα βρήκες να κοιμηθείς;" Ούρλιαξε ο Θεόδωρος, ξανά και ξανά η φωνή του τρυπούσε τον εγκέφαλο του Ζήση. 
 
Ώσπου ο κατάκοπος Ζήσης, κατάκοπος γιατί μέρες κυνηγούσε τους εχθρούς των Ελλήνων στην Μακεδονία, κατάλαβε, εκεί, μέσα στου ονείρου το δωμάτιο, πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Πώς γινόταν κι έβλεπε τον Κολοκοτρώνη ολοζώντανο, πώς του μιλούσε ο ήρωας σαν να ήταν σιμά του; 
 
"Αν δεν γίνεις κλέφτης στα βουνά, καλή ώρα σαν εμένα, δεν θα μπορέσεις να πολεμήσεις για την Μακεδονία, σαν θα έρθει η ευλογημένη ώρα! Θα σε σκοτώσουν πάνω στην καρέκλα που αποκοιμήθηκες! Άρπαξε το τουφέκι σου και φύγε, τώρα, η νύχτα θα σε προστατεύσει από την κτηνωδία των εχθρών!"
Ο Θεόδωρος πήρε το δικό του τουφέκι και το πίεσε πάνω στο στήθος του Ζήση. Και, θαρρείς, αυτό ήταν το σήμα!
 
Ο Ζήσης πετάχτηκε από την καρέκλα, σφίγγοντας το τουφέκι στα σημαδεμένα από τον πόλεμο χέρια του.
Αμέσως κατάλαβε ότι το όνειρο ήταν οιωνός! Γοργά βγήκε στην νύχτα και πήρε τον δρόμο για το βουνό.
"Πρέπει να μείνω ζωντανός, για την Μακεδονία μας!"
Ορκίστηκε πως θα πράξει όλα τα αναγκαία για την λευτεριά. 
 
Και τα έπραξε. ΖΗΣΗΣ ΒΡΑΚΑΣ. Μακεδονομάχος από το Περιβόλι Γρεβενών. Γεννήθηκε το 1857. Με αυτοθυσία, στην αρχή ως κλέφτης στα βουνά, κι αργότερα σε κάθε τόπο ελληνικό, πολέμησε κατά των τούρκων και των βουλγάρων, αλλά και κατά της προπαγάνδας των ρουμάνων. 
 
Πού να ήξερε ότι αυτά τα ιερά χώματα της Μακεδονίας θα τα πατούσαν προδότες; Μα και να το ήξερε, με την ίδια αυτοθυσία θα πολεμούσε για την πατρίδα. 
 
Ας μην τον λησμονήσουμε! Ας μην αφήσουμε τον Ζήση και τα παλικάρια του, όπως τα βλέπετε στην φωτογραφία, να εξαφανιστούν στην λήθη που γεννά η εθνική προδοσία...

Κείμενο: Νίκη Μάρκου & Φωτογραφία:wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου