G. Murray: Η Ελληνική Γλώσσα είναι η τελειότερη, επειδή εκφράζει τις σκέψεις των τελειότερων ανθρώπων!

10/4/2022

Είναι ο θησαυρός μας, η Ελληνική Γλώσσα, αλλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει! Και επιτρέπουμε την βάρβαρη αλλοίωση της πιο πανάρχαιας γλώσσας, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε ο κόσμος όπως τον ξέρουμε! Ξένοι άνθρωποι του πνεύματος υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του μοναδικού μας θησαυρού: 

Ο Μάρκος Φάβιος Κουϊντιλιανός, διάσημος Ρωμαίος ρήτορας και συγγραφέας που έζησε τον 1ο αι. μ.Χ., είπε για την Ελληνική Γλώσσα: 

"Η παιδεία αρχίζει με την Ελληνική Γλώσσα". 

Ο A. Jacobs, Αμερικανός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ - κοινωνιολόγος, είπε:

"Οποιαδήποτε άλλη γλώσσα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία υποδιάλεκτος της Ελληνικής Γλώσσας". 

Ο G. Murray, καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είπε:

"Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι μία σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαριά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις των τελειότερων ανθρώπων". 

Ο διευθυντής της εταιρείας "Apple" Τζον Σκάλι, είχε δηλώσει παλαιότερα:

"Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει την δημιουργικότητά της, να εισαγάγει νέες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες από όσες ο άνθρωπος μπορούσε έως τώρα να ανακαλύψει". 

Παλαιότερα, Ισπανοί ευρωβουλευτές είχαν προτείνει η Ελληνική Γλώσσα να είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί πίστευαν αυτά που έγραφε ο πρύτανης της Βασιλικής Ακαδημίας της Βασκικής Γλώσσας Φεδερίκο Κάρλος Κρούτβιγκ Σαγρέδο:

"Το να ομιλεί κάποιος για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς Ελληνική Γλώσσα, είναι σαν να ομιλεί με έναν τυφλό για χρώματα. Δεν μπορεί να επέλθει μία νέα αναγέννηση, εάν δεν πάμε στις πηγές. Εννοούμε την Ελληνική Γλώσσα, την οποία ευρίσκουμε μερικώς σε όλες τις γλώσσες του κόσμου με την μορφή των επιστημονικών και τεχνικών όρων, αλλά και λέξεων της πνευματικής ζωής, ακόμη και της καθημερινής ομιλίας. Αποτελεί την γλώσσα γεννήτορα των ευρωπαϊκών γλωσσών". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου