Προβοκάτσια από την Αλβανία στο Κυπριακό


25/7/2022

Πώς θα πράξει το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και ο Δένδιας, μετά από αυτήν την πρόκληση των Αλβανών; Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, και η Αλβανία "ανταποδίδει" την στήριξή μας με "επίθεση" ανοιχτής φιλίας στην Τουρκία! 

"Όλα τα ΄χαμε, οι αλβανικές παρεμβάσεις στον ΟΗΕ για το Κυπριακό μας έλειπαν. Έγινε κι αυτό όμως. Παρ΄ ότι την Αλβανία ουδόλως την αφορά το ζήτημα, τα Τίρανα φαίνεται ότι λειτουργούν ως "βαποράκι"... αλλότριων συμφερόντων", αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του antinews.gr.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα, Φιλελεύθερος, "σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περασμένη Τετάρτη, 20 Ιουλίου, ο Αλβανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος, ζήτησε τον λόγο και ανέπτυξε το θέμα της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Ανέφερε ότι θα παρουσιάσει διατύπωση για το διακοινοτικό εμπόριο. Είπε πως εκφράζει την ανησυχία του για εμπόδια που τίθενται (;) στο εμπόριο (σ.σ. ένθεν κακείθεν της γραμμής Αττίλα). 

Πρόσθεσε δε πως διαπιστώνονται και καθυστερήσεις στις διελεύσεις από τα οδοφράγματα. Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, που ανέπτυξε το ίδιο αφήγημα και επιχειρηματολογία". 

Κανονικά, δεν θα έπρεπε ο Δένδιας να καλέσει και τον Αλβανό και τον Αμερικανό πρέσβη για εξηγήσεις; Λέμε τώρα... Εδώ, ο Δένδιας με πάθος υποστηρίζει την ένταξη των σλάβων ως "Μακεδόνων" στην ΕΕ, θα νοιαστεί για τα Κατεχόμενα τόσο, ώστε να τα βάλει με τους ξένους; Όχι βέβαια!... Δεν χτυπάς, αυτόν που σε "ταΐζει"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου