Ελπίδες με επιδόματα και κούφιες λέξεις

25/8/2022

Τελικά, έχουμε γίνει η χώρα των επιδομάτων και των λέξεων που φροντίζουν να μείνουν ζωντανές οι ελπίδες χωρίς όμως πρακτικό αντίκρισμα!

Ρεύμα; Ω, μην ανησυχείτε! Θα σας δώσουμε επιδόματα για να αντιμετωπίσετε τις τεράστιες αυξήσεις που επέβαλαν αυτοί που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια, όπως η ΔΕΗ. Αυτό μας είπε η κυβέρνηση. 

Βέβαια, τα στελέχη των παρόχων ζουν σε βίλες και καθόλου δεν ανησυχούν για το ρεύμα στο σπίτι τους. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικάντηδες της χώρας. 

Επίσης, το γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση γεννήθηκε και συντηρείται από τον πόλεμο εκεί πάνω, στην Ρωσία και στην Ουκρανία με την "ευγενική υποστήριξη" των Αμερικανών, αυτό το γεγονός, ενώ κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, στην πραγματικότητα κανείς δεν το αντιμετωπίζει σωστά. 

Ποια λοιπόν θα ήταν η σωστή προσέγγιση; Μήπως, επιτέλους, να παραδεχθούμε ότι ο Πούτιν νικά την Δύση, με τον παράλληλο οικονομικό πόλεμο που διεξάγει στην Ευρώπη; 

Δεν θα κλείσει ο ρωσικός λαός την θέρμανση και το φως τα βράδια στο σπίτι του, αλλά ο Ευρωπαίος. Και, σαφώς, ο Έλληνας. Εμείς, ο λαός. 

Ποιος θα μας βοηθήσει τον χειμώνα; Με την πολιτική των επιδομάτων, που στην ουσία είναι σαν να επαιτούμε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, ενώ δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο γιατί εργαζόμαστε σκληρά, με την πολιτική αυτή ο πρωθυπουργός δεν μας βοηθά, ούτε μας βοηθά με τις φρούδες ελπίδες που μοιράζει μέσω διαγγελμάτων. 

Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται και όσο η ΔΕΗ βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια και οι τιμές διαμορφώνονται στο χρηματο-οικονομικό παζάρι, εμείς δεν θα είμαστε καλά. 

Αν το καλοσκεφτούμε, ζούμε και μια σουρεαλιστική κατάσταση: Παίρνουμε μέχρι και επίδομα για να κινήσουμε το αυτοκίνητο! Πόσο δηλαδή μπορεί να μας ικανοποιεί αυτή η ζητιανιά; 

Η Ευρώπη νικιέται από τον Πούτιν, θέλει ή δεν θέλει να το ομολογήσει. Και τι κάνει; 

Λέει στους πολίτες της να στερηθούν την θέρμανση, να ζουν τα βράδια στα σκοτεινά και να πάψουν να ζητούν την μέχρι τώρα αφθονία στην καθημερινότητά τους. Το είπε αυτό και ο Μακρόν που έκανε χλιδάτες διακοπές και ο Σολτς της Γερμανίας που έγινε πρώτος στην χώρα του παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκεται το όνομά του. 

Ο δικός μας εδώ, ο Μητσοτάκης, το λέει με τον δικό του τρόπο, για την ώρα. Μας δίνει επιδόματα περιστασιακά, ενώ στέλνει όπλα στον Ουκρανό, κάνοντας εχθρό τον Πούτιν. 

Ενώ ο Τούρκος, ο Ερντογάν, παίζει άρτια το διπλωματικό του παιχνίδι, είναι και με τον Πούτιν και με τον Ζελένσκι. Το αποτέλεσμα της διπλωματίας του; Έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές πετρελαίου  στην Τουρκία από την Ρωσία, μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα και οι εμπορικές τους δοσοληψίες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. 

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι άνθρωποι ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους, να διαμαρτυρηθούν, γιατί δεν θέλουν να κρυώσουν ούτε να ζουν στα σκοτάδια. Ήδη, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στην Γερμανία κάνουν δηλώσεις που καταδεικνύουν ότι ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις εναντίον εκείνων που αμφισβητούν την απόφαση υπεράσπισης των Ουκρανών. "Όποιος διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα που επιβάλλονται προς αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, είναι εχθρός της πατρίδας και του δημοσίου συμφέροντος και θα περιθωριοποιηθεί", δήλωσε πριν λίγες ημέρες υψηλόβαθμος Γερμανός. 

Αυτοί λοιπόν που θα διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, θα είναι οι "ψεκασμένοι" του φετινού χειμώνα! 

Βέβαια, αν εμείς οι Έλληνες αποφασίσουμε -όχι βέβαια μέσω κομμάτων- να διαμαρτυρηθούμε για τον πόλεμο που μας οδηγεί σε νέα οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, τότε ο πρωθυπουργός θα εκνευριστεί πάρα πολύ! Γιατί θα δει τις ελπίδες με επιδόματα και κούφιες λέξεις να σαπίζουν και τον λαό να αντιστέκεται στην ζητιανιά. Αλλά αυτή η αντίσταση σε μία λέξη σκοντάφτει:

Αν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου