Έλληνες πολιτικοί: Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη


 8/9/2022

Η σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην πατρίδα μας είναι μία τραγωδία, και οι Έλληνες πολιτικοί είναι σαν τα δύο θαλάσσια μυθικά τέρατα, την Σκύλλα και την Χάρυβδη. Όποια πλευρά κι αν επιλέξεις να πας, κάποιο τέρας θα σου ορμήσει.

«ένθεν μὲν Σκύλλη, ετέρωθι δὲ δία Χάρυβδις» (Οδύσσεια)

Η Σκύλλα και η Χάρυβδις λοιπόν ήταν κόρες του Ποσειδώνα και της Γαίας, που τις κληρονομήσαμε από την Αργοναυτική εκστρατεία και την Οδύσσεια του Ομήρου. 

Όπως δηλαδή κληρονομήσαμε και τις τερατώδικες πολιτικές πράξεις του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ένας έδωσε με μία εγκληματική υπογραφή την Μακεδονία μας και την ιστορία της στους σλάβους, ο άλλος σέβεται αυτή την υπογραφή, βαδίζοντας στα χνάρια του πρώτου. Ουδείς τιμωρείται. Η Σκύλλα και η Χάρυβδις είναι ανίκητες, αφού... 

Αν κάποιος αρχαίος πρόγονός μας τολμούσε να περάσει από το θαλάσσιο πέρασμα, που ο Όμηρος το ονόμαζε Πλαγκτές Πέτρες, τότε τα τέρατα ορμούσαν και τον κατασπάραζαν με τα τρομαχτικά τους δόντια. 

Έχουμε και εμείς Πλαγκτές Πέτρες προς ζήλια των προγόνων μας. Είναι το πέρασμα της εξουσίας από τον Αλέξη στον Κυριάκο, και τανάπαλιν, καθότι ο πρώτος ελπίζει να χάσει ο δεύτερος που τόλμησε να κρυφακούσει πολιτικούς αντιπάλους του, ενώ ο πρώτος ό,τι κι αν έκανε, το κάλυψε καλύτερα. Εκτός αυτού, ο δεύτερος τιμώρησε τους συνταξιούχους και τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν με βαρύ πρόστιμο, ενώ ο πρώτος που έσπευσε να εμβολιαστεί κι αυτός, λέξη δεν είπε για να παρηγορήσει τον συνταξιούχο και τον υγειονομικό. Γιατί άλλωστε; Αφού ξέρει ότι τα θαλάσσια τέρατα κατασπαράσσουν και δεν τιμωρούνται στην σύγχρονη Ελλάδα.

Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη, είναι ένα εφιαλτικό έργο που ζούμε εδώ και πολλά χρόνια, με τα ίδια πολιτικά πρόσωπα να εναλλάσσονται στην εξουσία, με την ίδια διαφθορά να κυριαρχεί, με την μία επικίνδυνη εθνική κατάσταση να δίνει την θέση της στην επόμενη μέχρι να φτάσουμε να έχουμε μισή Ελλάδα ή και καθόλου Ελλάδα. 

Τα τέρατα δεν έχουν συνείδηση, γιατί δεν έχουν νου, μόνο να κραυγάζουν και να κατασπαράζουν ξέρουν. Τι περιμένουμε λοιπόν; Να αποκτήσουν ξαφνικά νου και συνείδηση;

Μπορεί δεκατρείς να δέρνουν τους πολιτικούς, αφού δεν τους δέρνει ο νους τους, θα συνεχίζουν να καστασπαράζουν την καθημερινότητά μας και, το χειρότερο, την πατρίδα μας. 

Εμείς, τι κάνουμε εμείς, ο λαός, μπροστά στις σύγχρονες εθνικές τραγωδίες; 

Α να, λέμε ότι εις του θανάτου τις πληγές, βοτάνια δεν χωρούνε, και αφηνόμαστε στις πληγές χωρίς να ψάχνουμε για θεραπευτικά βοτάνια, ενώ υπάρχουν. Όμως, αλήθεια, δεν χρειάζεται να επιμένουμε ακατανόητα να περνάμε από τις ίδιες Πλαγκτές Πέτρες, γιατί, αν συνεχίσουμε, δεν θα μας μείνει Ελλάδα για τα παιδιά μας. 

Δεν μας αξίζει να πεθάνουμε τόσο άδοξα, πραγματικά δεν μας αξίζει.

Κείμενο: Νίκη Μάρκου - Φωτογραφία: dailymotion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου