Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Τσίπρα: Είχε καλή διάθεση, αλλά...


24/10/2022

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που δεν θέλει να μιλά για την Μακεδονία μας και την ψευδοσυμφωνία των Πρεσπών, γιατί η εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στα εθνικά θέματα και την πολιτική που ακολουθείται, δεν διστάζει να εκφράζει δημοσίως την άποψή του για τον Τσίπρα. Είναι καλό παιδί και καλός πολιτικός,

που όμως ο καημένος δεν έχει τους σωστούς συνεργάτες δίπλα του. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή, λίγο πριν συμπληρωθούν 15 χρόνια από την εκλογή του στην Αρχιεπισκοπή, μας φανέρωσε ότι ο Τίσπρας ήθελε να πηγαίνει και να τον βλέπει, όταν είχε χρόνο και αφού είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στην βουλή. Και βέβαια, ο αρχιεπίσκοπος κρατούσε πάντα ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου μαζί του. 

 "Είχε καλή διάθεση ο Τσίπρας, δεν βοηθούσε το περιβάλλον του όμως". Αυτά τα είπε αναφερόμενος στα εκκλησιαστικά θέματα (εκκλησιαστική περιουσία, αριθμός ιερέων κ.ά.). 

Για την Μακεδονία ο Ιερώνυμος δεν μπορούσε να χτυπήσει την γροθιά του στο τραπέζι, αφού το καλό παιδί είχε καλή διάθεση; Εμπαίζει με την νοημοσύνη μας, ο αρχιεπίσκοπος. 

Επίσης, μίλησε ο Ιερώνυμος και για τον τωρινό πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Τι, να άφηνε αναπάντητες τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις; Όχι βέβαια!

Μόνο όταν πρόκειται για εθνικά θέματα, και κυρίως για την Μακεδονία μας, ο αρχιεπίσκοπος κρατά σφραγισμένο το στόμα του, γιατί η εκκλησία δεν πρέπει να ασκεί εξωτερική πολιτική. 

Αλλά, διά στόματος Ιερώνυμου, η εκκλησία μπορεί να εκφράζεται για όλα τα άλλα θέματα!!!

Μας χλευάζουν, πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία μαζί, και ο μεγάλος χαμένος, είναι το έθνος μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου