Αργεντινή: Το παιδί-ήρωας της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού υπέρ των παιδιών, πέθανε από πνευμονία και τραγικά λάθη των γιατρών

                                                                            Πηγή: Υπουργείο Υγείας Αργεντινής

14/11/2022

Ο 4χρονος Santino που είχε γίνει ο "ήρωας της διαφήμισης" της Αργεντινής στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, πέθανε με τραγικό τρόπο, από πνευμονία αλλά και από τραγικά λάθη των γιατρών.

 Όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έτσι και στην Αργεντινή πραγματοποιούνται εκστρατείες διαφήμισης του εμβολίου των παιδιών κατά διαφόρων ασθενειών.

Το 4χρονο αγοράκι, ο Santino, ήταν ο πρωταγωνιστής της σχετικής διαφήμισης. Δυστυχώς, το αγοράκι πέθανε από πνευμονία, σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας του, αλλά και γιατί οι γιατροί του νοσοκομείου αρνήθηκαν τρεις φορές να βοηθήσουν το παιδί ή έκαναν κάθε φορά διαφορετική διάγνωση.

Η μητέρα είχε μεταφέρει το αγοράκι της τρεις φορές στο νοσοκομείο Lacarde στο San Miguel με υψηλό πυρετό. Εκεί, κάθε φορά, γινόταν διαφορετική διάγνωση και δεν υπήρχε εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο. Ο μικρός Santino υπέφερε ήδη από βρογχόσπασμο και ως εκ τούτου θα έπρεπε να λαμβάνει θεραπεία. Πρόκειται για έναν σπασμό των αεραγωγών που οδηγεί σε δύσπνοια και μπορεί να απειλήσει την ίδια την ζωή.

 Η μητέρα, ξέροντας ότι το παιδί της είχε ιστορικό ασθενείας, δεν έφευγε από το νοσοκομείο. Επέμενε, γιατί ο υψηλός πυρετός δεν έπεφτε. Το εξέτασε ο γιατρός, διέγνωσε λαρυγγίτιδα και έστειλε το παιδί στο σπίτι. 

Μετά από λίγες ώρες, η μητέρα αναγκάστηκε να ξαναφέρει το παιδί στο νοσοκομείο και ζήτησε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις. Οι γιατροί αρνήθηκαν! Έκαναν άλλη εξέταση και διέγνωσαν γαστρεντεροκολίτιδα. 

Αργότερα, ένας άλλος γιατρός, απέδωσε την κατάσταση του παιδιού σε βρογχόσπασμο. 

Δυστυχώς, λίγη ώρα μετά, το παιδί πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του χωρίς να έχει λάβει καμία θεραπεία. Η αυτοψία αποκάλυψε αμφοτερόπλευρη πνευμονία. Δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να βρεθεί ποιο παθογόνο ευθύνεται για την μόλυνση.

Ο 4χρονος Santino ήταν δυστυχώς θύμα ενός εντελώς ανίκανου ιατρικού συστήματος καθώς και των γιατρών που δεν αγωνίστηκαν για να σώσουν το αγοράκι. Η συσχέτιση του θανάτου του παιδιού με κάποιο εμβόλιο και ειδικά με το εμβόλιο κατά του κορωνα-ιού, δεν έχει αποδειχθεί. Πληροφορίες από:report24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου