Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Νικήτρια του Μαραθωνίου, Νικήτρια του καρκίνου! Μας δίνει ύψιστα μαθήματα ζωής!

14/11/2022

 Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου κέρδισε χθες στον Μαραθώνιο. Έτρεξε 42.195 χλμ και τερμάτισε πρώτη. Αυτό όμως που την ξεχωρίζει από όλους τους αθλητές είναι το αδάμαστος θάρρος της στην πάλη της με το μυελώδες καρκίνωμα. 

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφερόμενη στην περιπέτεια με την υγεία της, "είχα διακόψει τον αθλητισμό, γιατί είχα γεννήσει. Έγινε η διάγνωση 4 μήνες μετά από την γέννηση του παιδιού. Όλοι χαίρονται με τον ερχομό ενός παιδιού, εγώ δεν μπορούσα να χαρώ. Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι το χειρότερο σενάριο».

Δύο χρόνια πριν άρχισε ο προσωπικός της γολγοθάς. Δεν παρέδωσε τον εαυτό της στην μοιρολατρία και στην κατάθλιψη. Πάλεψε σαν λιοντάρι. Και χθες το πρωί, όπως είπε η ίδια "ξεκίνησα με το σκεπτικό πως ότι και να γίνει, θα τερματίσω στο Καλλιμάρμαρο, όποια κι αν ήταν η επίδοση μου». 

Και τα κατάφερε! Ας γίνει ο φάρος στην ζωή μας, για να παλεύουμε με αδάμαστο θάρρος και υπομονή, όσα προβλήματα κι αν ξεπετάγονται στον δρόμο της ζωής μας. Ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που παλεύουν με τις ασθένειες, ας γίνει η Βασιλική ο δάσκαλός τους. Όλα είναι εφικτά, όταν ορθώνουμε το ανάστημά μας στα εμπόδια, στα μικρά και στα μεγάλα! 

(Φωτογραφία: πρώτο θέμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου