Ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή; Η Αρκτική έχει περισσότερους πάγους από ό,τι πριν από 3.000 χρόνια


30/12/2022

Μπορεί οι φανατικοί υπερασπιστές του κλίματος να υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια περιβαλλοντική καταστροφή - οι πάγοι θα λιώσουν και θα έχουμε τρομακτική αύξηση της θερμοκρασίας-, ωστόσο μία νέα μελέτη δείχνει ότι πριν από 3 έως 7 χιλιάδες χρόνια, υπήρχε πολύ λιγότερος πάγος από σήμερα. Τότε, τα καλοκαίρια ήταν σημαντικά θερμότερα από σήμερα.

Σύμφωνα με την ενημερωτική σελίδα report24.news, η συνεχής τρομοκρατία από φανατικούς του κλίματος και μαθητές της Γκρέτα σε σχέση με τον πάγο της Αρκτικής, αποδεικνύεται εντελώς υπερβολική. Γιατί δεν θέλει και δεν θα λιώσει (ο πάγος) όπως το βούτυρο στον ανοιξιάτικο ήλιο, ειδικά αφού τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι το κάλυμμα του πάγου της Αρκτικής είναι σχετικά σταθερό εδώ και περίπου 200 χρόνια. Και όχι μόνο αυτό: Στην περίοδο πριν από περίπου 3 έως 7 χιλιάδες χρόνια (δηλαδή γύρω στο 1000 έως το 5000 π.Χ.) ήταν σημαντικά μικρότερος και λεπτότερος από σήμερα. Και όλα αυτά χωρίς ανθρωπογενείς εκπομπές CO2.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό "Nature" αναφέρει ότι κατά την διάρκεια του μέσου Ολόκαινου (δηλαδή κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου), τα καλοκαίρια ιδιαίτερα ήταν σημαντικά θερμότερα και υπήρχε πολύ λιγότερος θαλάσσιος πάγος. Ως εκ τούτου, η Θάλασσα της Ανατολικής Σιβηρίας ήταν σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από πάγο αυτή την περίοδο του καλοκαιριού. Επιπλέον, υπήρχε υψηλότερη μέση βροχόπτωση, η οποία έφερε επίσης περισσότερο (θερμότερο) γλυκό νερό μέσω των ποταμών στην περιοχή της Αρκτικής. 

Επίσης, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 θεωρεί ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή της Αρκτικής εκείνη την εποχή θα ήταν  2 έως 6,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες. Τότε υπήρχε κάλυψη πάγου για 5,5 έως 9 μήνες, δηλαδή 1,5 έως 5 μήνες λιγότερο από σήμερα (10,5 μήνες) - και αυτό χωρίς ένα δισεκατομμύριο παγκόσμιο πληθυσμό και χωρίς εκβιομηχάνιση που βασίζεται στην καύση υδρογονανθράκων. 

Και όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα από τα δεδομένα που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω, ο πάγος της Αρκτικής είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν από 3.000 χρόνια. Θα το δεχθούν όμως αυτό οι φανατικοί υπερασπιστές του κλίματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου