Καργάκος: Χωρίς την ελληνική γλώσσα, θα πεθάνουμε! Ισπανός γλωσσολόγος Adrados: Όλες οι γλώσσες είναι κρυπτοελληνικές!

 15/1/2023

Ο Σαράντος Καργάκος (16/7/1937-14/1/2019), ένας μεγάλος δάσκαλος, ιστορικός και συγγραφέας, έλεγε ότι η ιστορική ύπαρξη των Ελλήνων είναι κρεμασμένη από μια κλωστή:

Την γλώσσα! 

 Η γλώσσα είναι αυτή που καθιστά ζωντανή την ύπαρξη των Ελλήνων από τα βάθη του χρόνου έως σήμερα! Σύμφωνα με τον Καργάκο:

"Αν κοπεί - και τώρα μένουν ελάχιστες ίνες - θα πέσουμε στα τάρταρα της λησμονιά. Θα κυκλοφορούμε ανάμεσα στα μνημεία, όπως οι φελλάχοι γύρω από τις πυραμίδες και τη Σφίγγα. Θα χάσουμε την επαφή με ό,τι τροφοδοτούσε και υδροδοτούσε την πνευματική μας ζωή και διαμόρφωνε το υπερήφανο ελληνικό ήθος". 

 Αν κάποιος δεν πιστεύει στην ύψιστη σημασία της ελληνικής γλώσσας για την επίγεια παρουσία όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και όλων των ανθρώπων, δεν έχει παρά να ακούσει και να σκεφτεί όσα έλεγε για την γλώσσα μας ο Ισπανός ακαδημαϊκός, ελληνιστής και γλωσσολόγος Francisco Rodriguez Adrados (1922-2020):

"Οι δικές μας γλώσσες είναι σήμερα ένα είδος ημιελληνικών ή κρυπτοελληνικών". 

 Αυτό το έγραψε και στο βιβλίο του "Ιστορία της ελληνικής γλώσσας" (εκδ. Παπαδήμα), στο οποίο μεταξύ άλλων τόνισε ότι: 

"Η ελληνική και η κινεζική είναι οι μοναδικές ομιλούσες γλώσσες ακόμη και σήμερα, των οποίων η ύπαρξη είναι γνωστή εδώ και 3.500 χρόνια. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν κρίνουμε από την επίδραση που άσκησαν σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, η ελληνική είναι η πρώτη γλώσσα του κόσμου". 

 Εμείς, οι Νεοέλληνες, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να θανατώσουμε την ελληνική μας γλώσσα! Δηλαδή, προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να αυτοκτονήσουμε! Άραγε, θα λατρέψουμε ξανά την ελληνική γλώσσα τόσο, ώστε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου