Αντώνης Μίγγας, απαγχονισμένος Μακεδονομάχος: Όσα είπε στον Τέλλο Άγρα, πριν τους κρεμάσουν οι σλάβοι

18/1/2023

Ο Αντώνης Μίγγας από την Νάουσα ανήκει στο βασίλειο των Αθάνατων Μακεδονομάχων, του οποίου η πύλη είναι ερμητικά κλεισμένη για τυχάρπαστους πολιτικούς, όπως ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Παυλόπουλος. Γιατί; 

Ο Αντώνης μας γεννήθηκε το 1876 στην Νάουσα την πανέμορφη και χιλιοπαινεμένη, και μεγάλωσε με τις μακεδονίτικες μυρωδιές να μαγεύουν την καρδιά και τον νου του. Αναπόφευκτα, δεν άντεχε πια την τουρκοκρατία αλλά ούτε και την κομιτατζίδικη απληστία. 

Έτσι, έγινε στρατιώτης υπέρ της απελευθέρωσης της Μακεδονίας μας. Η μοίρα το ήθελε, και συμπολέμησε μαζί με τον άλλο τρανό της ελληνικής ιστορίας, τον Τέλλο Άγρα (Αγαπηνό), Μακεδονομάχος κι αυτός. Ήταν μάλιστα στενός συνεργάτης του. 

Όταν οι Βούλγαροι κομιτατζήδες Ζλάταν, Κασάπτσε και Χαντούρη, έστησαν ενέδρα στο σώμα του καπετάν Άγρα και έκαναν άγρια και ύπουλη επίθεση στους Έλληνες, ο Αντώνης μας θα μπορούσε να είχε φύγει. Θα μπορούσε να πάει να κρυφτεί, να σώσει το κορμί του. 

Όμως! Του ήταν αδύνατο να αφήσει μονάχο τον καπετάνιο του. Η στεντόρεια μακεδονίτικη φωνή του φτάνει από εκείνον τον Ιούνη του 1907 στον 21ο αιώνα και μας ταράζει: 

"Μαζί ήρθαμε, μαζί θα πεθάνουμε, σαν θέλει ο Θεός και όπου θα πεθάνει ο αρχηγός μου, εκεί θα πεθάνω κι εγώ". Οι λέξεις του παλικαριού σκορπίζονταν στον αγέρα, καθώς οι σλάβοι έσερναν αυτόν και τον αρχηγό του τον Άγρα από χωριό σε χωριό, για να επιδείξουν την δύναμη και την άσβεστη κακία τους. 

Οι σλάβοι πήραν τα πληγιασμένα κορμιά των Μακεδονομάχων μας και τα κρέμασαν στο δέντρο. Ήτανε 7 Ιουνίου του 1907, η μαύρη ημέρα του απαγχονισμού τους. 

Τα λόγια τα ηρωικά του Αντώνη Μίγγα δεν φτάνουν στα αυτιά του Προκόπη Παυλόπουλου, του οποίου η ψυχή είναι μαύρη και το μυαλό γεμάτο συμφεροντολογικά πίτουρα. Τον Ιανουάριο του 2019 έβαλε με βιάση την μοιραία υπογραφή του στην ψευδοσυμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ κι έδωσε το δικαίωμα στους σλάβους να αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες". 

Δηλαδή, με απλά και σταράτα λόγια, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ατίμασε τον Παύλο Μελά, τον Τέλλο Άγρα, τον Αντώνη Μίγγα, και πλήθος άλλων γενναίων Μακεδονομάχων. Και αντί να καταδικαστεί, μαζί με τους συνυπαίτιους της εθνικής μας συμφοράς, επιβραβεύεται συνεχώς και μιλά ακατάπαυστα για την Ελλάδα, σαν να μην είναι ένας από τους ατιμωτές της ένδοξης ιστορίας μας!...

-Η φωτογραφία με τους νεκρούς Τέλλο Άγρα και Αντώνη Μίγγα στα φέρετρα τους είναι από wikipedia. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φέρετρο του Παυλόπουλου, όταν έρθει η ώρα του, δεν θα είναι κακοφτιαγμένο και ξύλινο και παλιό. Θα είναι φροντισμένο και καινούριο. Μα δεν πειράζει, καθόλου μάλιστα! Μόνο οι πραγματικοί ήρωες της Ελλάδας είχαν (και θα έχουν) πάντα την τιμή να πεθαίνουν φτωχοί και δοξασμένοι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου