Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης: Εσλαβώθη η χώρα και γέγονε βάρβαρος! Αλλά η κυβέρνηση κοιμόταν...


22/1/2023

Ο Γερμανός Καραβαγγέλης (16 Ιουνίου 1866-11 Φεβρουαρίου 1935), Μητροπολίτης Καστοριάς, μία από τις σημαντικότερες μορφές του Μακεδονικού Αγώνα, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ξυπνήσει την κυβέρνηση των Αθηνών που είχε εγκαταλείψει την Μακεδονία: 

"Όταν γύρισα στην Καστοριά από την πρώτη περιοδεία μου, έστειλα νέα έκθεση στην κυβέρνηση μέσω του προξένου Μοναστηρίου κι εξιστορούσα όσα έγιναν και ζητούσα βοήθεια σε άντρες και σε όπλα. Μα δυστυχώς η φωνή μου δεν εισακούσθηκε. Στο μεταξύ έγραφα και στις εφημερίδες των Αθηνών με ψευδώνυμα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και διακηρύττοντας ότι τώρα "εσλαβώθη η χώρα και γέγονε βάρβαρος". Αλλά η κυβέρνησις έμενεν ανένδοτος. 

Οι Βούλγαροι είχαν κέντρα, πρακτορεία, μέσα σ΄ αυτή την Αθήνα, τη Λάρισα και την Κατερίνη κι από δω προμηθεύονταν και τα όπλα τους. Ενώ οι εδώ κοιμούνταν". 

Δυστυχώς, και σήμερα, η χώρα βρίσκεται στο έλεος των σλαβικών επιδιώξεων, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση κοιμάται συνειδητά στο κρεβάτι των συμφερόντων του κάθε πολιτικάντη. Το κακό είναι ότι σήμερα δεν υπάρχεις ένας Γερμανός Καραβαγγέλης!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου