Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Σέιμουρ Χερς καταγγέλλει ότι ο Ζελένσκι υπεξαιρεί εκατομμύρια και, επιπλέον, κάνει συναλλαγές με τον Πούτιν


13/4/2023

Ενώ όλοι πληρώνουμε τις επώδυνες συνέπειες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου σε ενεργειακό και οικονομικό επίπεδο, για να μην μιλήσουμε για τον άδικο χαμό αθώων ανθρώπων και πολιτιστικών κειμηλίων, ο Ζελένσκι υπεξαιρεί εκατομμύρια που προορίζονται για πληρωμή καυσίμου ντίζελ, και κάνει συναλλαγές με τον Πούτιν!!!

Αυτό, τουλάχιστον είναι το κατηγορώ του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς, ο οποίος χθες δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: Εμπόριο με τον εχθρό. Γράφει:

Η ουκρανική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Volodymyr Zelensky, χρησιμοποίησε τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων για να πληρώσει πολύ υψηλές τιμές για βασικό καύσιμο ντίζελ για τον ουκρανικό στρατό στον πόλεμο του εναντίον της Ρωσίας. Δεν είναι σαφές πόσα πληρώνει η κυβέρνηση Zalensky ανά γαλόνι για καύσιμα, αλλά το Πεντάγωνο πλήρωσε έως και 400 δολάρια ανά γαλόνι για να μεταφέρει βενζίνη από ένα λιμάνι στο Πακιστάν, με φορτηγό ή αλεξίπτωτο, στο Αφγανιστάν για δεκαετίες, κατά την διάρκεια του αμερικανικού πολέμου σε αυτή τη χώρα. Αυτό που είναι επίσης άγνωστο είναι ότι ο Zalensky αγόρασε τα καύσιμα από τη Ρωσία, μια χώρα με την οποία η Ουκρανία και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε πόλεμο, και ότι ο Ουκρανός πρόεδρος και πολλά μέλη της συνοδείας του υπεξαίρεσαν αμέτρητα εκατομμύρια δολάρια για την πληρωμή καυσίμου ντίζελ. Οι αναλυτές της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπολογίζουν τα υπεξαιρεμένα κεφάλαια τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια για το περασμένο έτος. Ένας άλλος εμπειρογνώμονας συνέκρινε το επίπεδο της διαφθοράς στο Κίεβο με αυτό του πολέμου στο Αφγανιστάν, «αν και καμία επαγγελματική έκθεση ελέγχου δεν προκύπτει από την Ουκρανία».

«Ο Ζελένσκι αγοράζει φθηνό ντίζελ από τους Ρώσους», μου είπε ένας ενημερωμένος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. «Και ποιος πληρώνει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο; Εμείς. Ο Πούτιν και οι ολιγάρχες του κερδίζουν εκατομμύρια».  

Πολλά υπουργεία στο Κίεβο κυριολεκτικά «ανταγωνίστηκαν», μου είπαν, για να δημιουργήσουν εταιρείες- για εξαγωγικές συμφωνίες όπλων και πυρομαχικών με ιδιώτες εμπόρους όπλων σε όλο τον κόσμο, και όλοι προβαίνουν σε δωροδοκίες. Πολλές από αυτές τις εταιρείες βρίσκονται στην Πολωνία και την Τσεχοσλοβακία, αλλά άλλες πιστεύεται ότι υπάρχουν στον Περσικό Κόλπο και στο Ισραήλ. «Δεν θα εκπλαγώ αν μάθαινα ότι υπάρχουν και άλλοι σε μέρη όπως τα νησιά Κέιμαν και ο Παναμάς, και ότι πολλοί Αμερικανοί εμπλέκονται εκεί», μου είπε ένας Αμερικανός ειδικός στο διεθνές εμπόριο.

Το θέμα της διαφθοράς τέθηκε απευθείας στον Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του τον Ιανουάριο στο Κίεβο με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς. Το μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, μου είπε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών με άμεση γνώση της συνάντησης, ήταν αντάξιο μιας ταινίας για τη μαφία της δεκαετίας του 1950. Αξιωματικοί και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, ήταν όλοι θυμωμένοι με την απληστία του Ζελένσκι, είπε ο Μπερνς στον Ουκρανό πρόεδρο, επειδή «αυτός έπαιρνε περισσότερα λεφτά από αυτά που πήγαιναν στους στρατηγούς».   

Ο Μπερνς παρουσίασε επίσης στον Ζελένσκι μια λίστα με τριάντα πέντε στρατηγούς και ανώτατους αξιωματούχους των οποίων τη διαφθορά γνώριζε η CIA και άλλα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Ζελένσκι απάντησε στις αμερικανικές πιέσεις δέκα ημέρες αργότερα, απολύοντας δημόσια δέκα από τους πιο επιδεικτικούς αξιωματούχους της λίστας και δεν έκανε κάτι άλλο. «Οι δέκα άνθρωποι, τους οποίους ξεφορτώθηκε, καυχιόντουσαν με αυθάδεια για το πόσα χρήματα είχαν, κυκλοφορώντας στο Κίεβο με τη νέα τους Mercedes», μου είπε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών…

Article original: TRADING WITH THE ENEMY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου